Austriecii taie pădurile din România, noi mergem și schiem în Austria!

po 1000x100px (4)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Au trecut deja trei ani de când primarul Reșiței, Nelu Popa, a convins Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug ca împreună să dea o altă dimensiune domeniului schiabil Semenic, dar procedura e atât de greoaie încât totul a rămas deocamdată la stadiul de hârtii!

Cele mai lungi pârtii din România, care vor coborî de pe Semenic până la Gărâna și Văliug, ar trebui să intre într-o nouă fază, să ajungă mai aproape de realitate, din vară încolo. „Ministerul Apelor și Pădurilor, care trebuia să facă proiectul de Hotărâre de Guvern, l-a făcut, l-a dat la avizat încă din august anul trecut. Ministerul Mediului a solicitat ca înainte de a intra proiectul de Hotărâre de Guvern să facem evaluarea de mediu,  procedura de evaluare legată de mediu. Au zis dacă trece Hotărârea de Guvern și defrișați 25 de hectare, iar apoi se consideră în evaluarea de mediu că nu e oportună investiția? Acestea sunt la ora asta la Agenția de Mediu în dezbatere. După ce avem finalizată această procedură mergem din nou cu Hotărârea de Guvern. Estimarea mea este mai-iunie să intrăm cu documentele din nou la Hotărârea de Guvern.”, a explicat primarul Popa. 

headerexpress cc
expresb 1000x100
1000x100 (5)
tmc 640
celtic transilvania 1000x100px

Acesta a vorbit totodată despre situația cu adevărat stupidă, în care românii nu-și valorifică aproape deloc în scop turistic zonele montane, dar cheltuie foarte mulți bani în stațiunile de schi din Austria. Acolo unde totul s-a putut face repede, chiar dacă asta a presupus și intervenția drujbelor. „E mult, sunt deja trei ani de când am demarat proiectul, e îngrozitor de greu, destul de lent, că astea sunt procedurile. Noi le-am făcut cu mâna noastră, în timp ce austriecii taie pădurile în România, noi ne ducem să schiem la ei în Austria și noi aflăm că, la noi, în România, e mult prea complicat sau foarte complicat să faci terenul schiabil. E ușor hilar. Deci noi schiem la ei și ei taie păduri la noi! Da, la ei s-a putut și nouă ne spun că nu e bine să tăiem!”, a mai comentat Nelu Popa. 

tmc 640
1000 x 200 gif
1000x100 (5)