La Timișoara se construiește primul stadion de după Revoluție

dominic fritz la stadion lego la timisoara
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

La Timișoara a început construcția primului stadion de după Revoluție. Este vorba de Arena Eroii Timișoarei, care va avea peste 10.000 de locuri.

Primăria Timișoara a început, luni, construcția primul stadion de după Revoluție. Arena Eroii Timișoarei va fi ridicată pe Calea Buziașului. Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.

Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului. E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la începerea lucrărilor.

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

stadion lego la timisoara 5

Primarul Dominic Fritz la începerea săpăturilor de la noul stadion din Timișoara

Mă bucură să văd că în sfârșit se întâmplă unul dintre stadioanele mereu promise. Știu că se vorbea de un stadion nou încă de când eram jucător aici, mai bine de un deceniu în urmă. Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autorități, mediu privat și suporteri, pentru a putea face performanță, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul în Europa”, a punctat Costel Pantilimon, managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și sportivi remarcabili care au contribuit la gloria fotbalului timișorean de-a lungul timpului. Oficialitățile au dat startul lucrărilor, înlăturând, simbolic, primele lopeți de pământ la locul construcției. Tot la fața locului a fost introdus în pământ un mesaj, într-o „capsulă a timpului” pentru generațiile care se vor bucura de investiția care demarează acum.

untitled design set 970x90 px

De asemenea, juniorii de la Poli au jucat un scurt meci demonstrativ, finalizat doar cu câștigători.

stadion lego la timisoara 2

Pe suprafața de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului. Investiția Primăriei Timișoara se ridică la 115 milioane lei, bani de la bugetul local, și va fi gata în 2 ani și 3 luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari”, a informat Primăria Timișoara.

stadion lego la timisoara 3

stadion lego la timisoara 1

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/