La Spitalul Suport COVID-19 Caransebeș vor fi tratați și alți pacienți în stare critică

Niciun pacient suspect sau pozitiv coronavirus nu a ajuns în ultimele 24 de ore la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, desemnat singurul spital suport COVID-19 din Caraș-Severin. Managerul Adrian Cican a avut o nouă întâlnire cu medicii din spital pentru pregătirea procedurii privind măsurile ce vor fi luate pentru trierea, internarea și tratarea pacienților depistați cu coronavirus.

Deși la ora actuală unitatea medicală nu dispune de aparatul pentru testarea pacienților cu simptome COVID-19, există peste 270 de kituri pentru testare. Adrian Cican spune că din nou situația conturilor blocate de la spital împiedică desfășurarea achiziției directe pentru cumpărarea aparatului Real Time PCR:

Noi am fi putut ca la Reșița să achiziționăm direct acest aparat, pe care-l puteam avea în 14 zile prin achiziție simplificată la Caransebeș, dar avem conturile blocate. Am făcut adrese din nou la Ministerul Sănătății, la toți factorii implicați pentru că este o situație de criză. Se poate face și prin Primăria Caransebeș achiziția, dar pentru că depășește pragul nu este achiziție simplificată, acest aparat de testare având o valoare de aproximativ 276.000 plus TVA”.

Deși spitalul suport este axat pe primirea și tratarea pacienților COVID-19, nu se pot refuza cazurile grave, care prejudiciază viața în 24 de ore, spune managerul spitalului:

Noi avem posibilitatea să izolăm pacienții COVID-19 de restul urgențelor grave. Gândiți-vă că poate apărea un pacient cu infarct, pot apărea victime multiple în urma unui accident de circulație, acești oameni pot muri dacă nu intervenim urgent. Conform Decretului Prezidențial 195/2020 privind măsurile luate în starea de urgență nu refuzăm pacienții cu patologie gravă. Mai mult, nu-i putem externa pe cei pe care îi avem acum internați în stare critică, eventual găsim soluții de transferare, dar noi putem să departajăm spațiile astfel că nu există riscuri de infectare. Medicii au fost instruiți, cei de pe ambulanțe la fel, nu putem să întoarcem fața de la cazurile critice și vom acționa ca atare!”, a mai precizat Adrian Cican.

La ora actuală în Spitalul Suport Municipal de Urgență din Caransebeș sunt 76 de pacienți internați în stare gravă. Menționăm că la Reșița, la centrul de dializă vor fi tratate eventuale cazuri de pacienți COVID care au nevoie de dializă, iar cazurile cu dializă critice vor fi tratate în Spitalul Județean Reșița.

Pentru că Primăria Reșița a plătit pentru Spitalul Județean valoarea aparatului de testare COVID-19, kiturile de testare care vor fi folosite la Spitalul Caransebeș pe pacienții suspecți de coronavirus vor fi trimise la Reșița după ce acest aparat va fi instalat la Spitalul Județean, adică la jumătatea lunii aprilie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/