Vizită fulger a ministrului Sănătății la Timișoara! Nelu Tătaru a fost la Spitalul „Victor Babeș” și la Primărie

explo 1000x200

Ministrul Sănătății a ajuns astăzi la Timișoara, dar vizita nu a fost una lungă. S-a oprit inițial la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unde nu a stat prea mult, iar apoi a plecat spre Primărie.

Vizita ministrului în vestul țării a avut la bază situația din Spitalul Județean din Arad acolo unde zeci de medici, asistente și brancardieri și-au dat demisia, au intrat în concediu medical sau și-au depus dosarele de pensionare. Nelu Tătaru a ajuns și la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dar nu a stat prea mult de vorbă nici cu medicii, nici cu jurnaliștii. A făcut doar o scurtă declarație legată de situația din Arad și a dat exemplul unei tinere din Italia care face triajul bolnavilor români.

„Am fost la Arad și am vorbit cu cadrele medicale și cu managerul și mi-am făcut o părere. Vom lua o decizie. Majoritatea avea dreptul să demisioneze. Sunt la pensie, și-au cerut pensionarea, o parte e în concediu medical. (…) Ce pot să vă spun, dincolo de Clinica de Boli Infecțioase (n.r. din Timișoara), este că în acel cort, la poartă, era o tânără italiancă. Trata pacienți români. Un exemplu pentru tot corpul nostru medical.”, a spus Nelu Tătaru.

După vizita din unitatea sanitară de la Pădurea Verde, ministrul s-a oprit la Primăria Timișoara, unde s-a întâlnit cu Nicolae Robu, cu viceprimarul Dan Diaconu și cu prefectul județului, Liliana Oneț. Se pare că discuțiile nu au durat mai mult de 15 minute.

Sursa foto: Adevarul.ro

banner 970 x 250