La spitalul din Oravița se fac investiții de opt milioane de euro

spital oravita drona
untitled design set 970x90 px

Unitatea medicală de pe Valea Carașului beneficiază de sume noi de bani pentru extindere și lucrări de modernizare a infrastructurii sanitare.

La spitalul din Oravița s-au făcut în ultimii ani investiții serioase, atât în privința modernizării secțiilor, cât și a dotării acestora cu aparatură medicală performantă. Meritul nu este doar al conducerii unității medicale, ci și al primarului Dumitru Ursu, care răspunde cu promptitudine la fiecare solicitare venită din partea spitalului.

Investițiile de la spital s-au făcut, fie prin implementarea de proiecte europene, fie prin alocarea unor sume importante din bugetul local. În urma acestor finanțări, confortul pacienților, precum și cel al personalului medical, a crescut considerabil. Iar investițiile nu se opresc aici. Primarul Oraviței anunță sume importante pentru unitatea medicală de pe Valea Carașului, de 8 milioane de euro.

Noi, în fiecare an, am alocat o sumă importantă de bani spitalului și am renovat. Am făcut investiții și am ajuns să facem o unitate medicală modernă, care arată foarte bine la interior. Și acum vom mai investi încă 8 milioane de euro la spital. Am luat acum câțiva ani un proiect de peste un milion de euro pentru aparatură medicală, iar acum ne vin alte 8 milioane din proiecte europene. Facem lucrări pe partea situațiilor de urgență, ne punem la punct cu toate cerințele pompierilor, investiții serioase în rețelele de fluide medicale și oxigen. Va fi oxigen la fiecare pat”, a declarat primarul Dumitru Ursu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Tot pentru spitalul din Oravița a fost câștigat un proiect european ce vizează extinderea unității medicale, prin construirea unui nou corp de clădire, în vederea reorganizării funcționale a spațiilor aferente specialităților ambulatoriului, precum și înființarea a trei specialități noi față de cele existente. De asemenea, și actuala clădire a spitalului va fi reabilitată și eficientizată energetic. Tot pe bani europeni.

Vom face și un ambulatoriu, o clădire nouă, cu o valoare de 1,5 milioane de euro. Pe lângă această sumă, am mai atras 1,5 milioane de euro pentru echipamente și aparatură medicală modernă pentru Cardiologie, Neurologie și Balneofiziokinetoterapie. Iar asta nu este tot. Mai aducem la spital și un computer tomograf, de 500.000 de euro, care o să deservească întreaga zonă, nu numai Oravița. De asemenea, mai avem un proiect și pentru reabilitarea energetică a spitalului, cu consolidare, și vom încălzi spitalul fie cu pompe de căldură, fie cu apă geotermală. Să vedem însă peste ce dăm. Dar eu sper să dăm de apă geotermală și să încălzim cu apă geotermală unitatea medicală”, a conchis primarul Oraviței.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/