La spitalul din Oravița, de curățenie și dezinfecție se ocupă un robot!

robot oravita

Unul din cei 200 de roboți pe care Comisia Europeană i-a donat unităților medicale din statele membre a ajuns zilele acestea la Spitalul Orășenesc din Oravița.

La inițiativa Primăriei Oravița, conducerea unității medicale de pe Valea Carașului a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție. Spitalul din Oravița se alătură astfel altor șase unități medicale din țară care au primit din partea Comisiei Europene un astfel de echipament, ce are capacitatea de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute, prin utilizarea luminii ultraviolete.

Suntem alături de toți cei care continuă lupta cu pandemia COVID-19, medici, dar și pacienți, iar Spitalul Orășenesc Oravița este mai eficient în gestionarea acestei situații dificile. La inițiativa Primăriei, spitalul a aplicat pentru dotarea cu un robot de dezinfecție, care, pe lângă faptul că va asigura un mediu sigur și curat pentru bolnavi, va simplifica și munca personalului medical.”, a declarat primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai mult, peste patru milioane de lei vor fi investiți în dotarea secțiilor de Chirurgie și ATI cu echipamente, dispozitive și aparatură medicală noi și eficiente, necesare pentru tratarea celor infectați cu virusul SARS-CoV-2, care au nevoie de condiții speciale (respirație artificială, intubare, ventilare), fără a mai fi transferați la alte spitale, mai precizează Ursu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/