Timișoara, a treia noapte în frig. Doar spitalele au avut căldură

Conducerea Primăriei Timișoara se joacă cu nervii celor abonați la Colterm. Pentru a treia noapte consecutiv, cele peste 50.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare au stat în frig, în ciuda declarațiilor făcute de Dominic Fritz. Doar spitalele au avut căldură.

Problemele în ceea ce privește furnizarea căldurii și a apei calde în locuințele timișorenilor racordați la Colterm nu au fost nici acum rezolvate. Asta deși primarul Dominic Fritz promitea joi, pentru a doua oară, că se va livra energie termică, „la un nivel minim”. Din păcate, cei peste 50.000 de abonați ai sistemului de termoficare al orașului au stat pentru a treia noapte în frig, iar la robinete a curs tot apă rece. Doar spitalele au beneficiat de căldură pe parcursul nopții trecute.

Reprezentanții Primăriei Timișoara nu au transmis niciun punct de vedere oficial cu privire la această situație, doar cei de la Colterm au informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că de vină ar fi distribuitorul de gaz, care a întârziat furnizarea cu câteva ore.

Începând din seara de joi, 28 octombrie, Colterm a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienții sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reușit să repunem în funcțiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalațiile fiind repornite aseară, după ora 18.00. Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timișoara racordate la Colterm, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările noastre. Ne cerem scuze timișorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort și îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate și toți timișorenii vor avea căldură și apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienții din zona de nord a orașului, respectiv a celor arondați punctelor termice 13, 50 și Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20.00 și acestea să fie alimentate cu agent termic”, a informat Colterm.

De asemenea, reprezentanții societății de termoficare au ținut să precizeze că se va livra energie termică la parametrii scăzuți.

Așa cum s-a anunțat în toată această perioadă, temperatura la care vom furniza căldură va fi scăzută, de 35 de grade la plecarea din punctele termice. Ne cerem scuze timișorenilor și îi asigurăm că, în continuare, se fac eforturi din partea noastră și a executivului primărie pentru ca situația furnizării de agent termic să fie remediată”, a transmis Colterm.

Astăzi, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, se află la București, în speranța că va rezolva problema furnizării de căldură și apă caldă.