La Şag se construieşte noul centru al Asociaţiei Comunelor şi Oraşelor din România. „Este primul de acest gen din ţară”

La Şag au început în această săptămână lucrările pentru construirea noului centru de perfecţionare al Asociaţiei Comunelor şi Oraşelor din România (ACOR), Filiala Timiş, care va fi şi sediul principal al obiectivului. Construcţia va fi una grandioasă, de 900 mp, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Banii provin din contribuţia fiecărei comune, iar 500.000 de lei, de la Consiliul Judeţean.

De ce tocmai la Şag? Pentru că este o localitate apropiată de Timişoara. Iniţial discuţii au fost cu cei din Consiliul Local din Moşniţa Nouă, însă acestea nu s-au concretizat. „Primele discuții ce le-am avut au fost să facem la Moșnița Nouă, unde era teren, dar în urma discuţiilor cu Consiliul Local de acolo și cu reprezentanţii Primăriei am renunțat. Am ajuns apoi la concluzia că e foarte bună locaţia la Şag.”, explică Ionel Curuţi, preşedintele ACOR, Filiala Timiş.

În sediul care va fi construit îşi vor desfăşura activitatea cei peste 250 de angajaţi ai asociaţiei, dar se vor efectua şi cursuri de perfecţionare pentru angajaţi din primării şi Consiliul Judeţean. În total vor fi aproximativ 5.000 de beneficiari ai clădirii, în momentul când vor fi finalizate lucrările.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„E și centru de formare profesională pentru tot ce înseamnă funcționari publici, aleși locali și va fi și casa comună unde vor avea loc adunări generale şi consiliul director al asociației. Deci acesta este scopul pentru care se construiește. Pentru mine ar fi un obiectiv îndeplinit, mai ales că este primul de acest gen din România.”, subliniază Ionel Curuţi.

Preşedintele Filialei Timiş a ACOR estimează că în trei ani clădirea va fi finalizată.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/