La Oțelu Roșu se pregătește terenul pentru miliardarii chinezi!

Prezent la cel mai mare forum de afaceri și investiții România – Zhejiang, China, primarul Luca Mălăiescu le-a prezentat asiaticilor oportunitățile pentru investiții în siderurgie și industria lemnului.

Edilul de pe Valea Bistrei a profitat din plin de invitația primită pentru a participa la Simpozionul de Comerț și Investiții China (Zhejiang) – Româniam care a avut loc la București. Organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu Comitetul Provincial Zhejiang al Consiliul Chinez de Promovare Internațională, întâlnirea a reprezentat oportunitatea partenerilor români de a interacționa cu peste 60 dintre cele mai relevante companii chinezești. S-au arătat interesați să dezvolte afaceri în România afaceriști chinezi care activează în domeniul energiei, în construcții, metalurgie, infrastructură de drumuri, proiectare urbană, echipamente de iluminat, producție componente auto, farmaceutice, petrochimie, aparatură medicală și electronică, industria textilă, turism, mase plastice, logistică și transporturi, producție jucării, dar și cei specializați în operațiuni bursiere și alte servicii financiare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Au fost mulți potențiali investitori în România. Au fost 72 de companii din 75 invitate, din toate domeniile. Reprezentanții Guvernului au prezentat o situație foarte interesantă, am aflat și noi, cei prezenți, cifre oficiale despre șomaj, despre forța de muncă. A fost o experiență bună și pentru mine. S-a discutat cu reprezentantul fiecărei firme, în funcție de domeniul de activitate de care am fost interesați. Eu am insistat pe exploatarea și prelucrarea lemnului, precum și pe metalurgie. Am stabilit niște contacte. Ne pregătim, pentru că îmi pun mari speranțe, poate reușim să atragem măcar un investitor chinez la Oțelu Roșu”, a declarat Luca Mălăiescu pentru expressdebanat.ro.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/