Nelu Popa: „Lumea va avea șansa să mă înjure, să nu mă mai voteze și să mă trimită acasă!”

Repunerea pe linie a tramvaiului, proiectul pentru care primarul Nelu Popa insistă atât de mult, ar însemna transformarea orașului într-un adevărat șantier, astfel că e pregătit încă de acum pentru critici și înjurături.

Edilul-șef al Reșiței a anunțat luna trecută deschiderea ofertelor pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru tramvai, confirmând astfel că proiectul merge mai departe, chiar dacă într-un ritm enervant de lent și în ciuda vocilor care se îndoiesc de faptul că în reședința de județ va mai circula vreodată un astfel de mijloc de transport în comun.

„Vreau să vă mai spun încă o dată că procedurile astea ne înnebunesc. Studiului de fezabilitate și proiectului tehnic le-am dat drumul electronic pe SEAP, în urmă cu o lună, acum s-au deschis ofertele. Dacă nu sunt contestații, într-o lună vom anunța câștigătorul, care are termen 8 luni de zile să facă studiile și proiectarea. După aceea mergem la finanțator, semnăm proiectul de finanțare și scoatem la licitație execuția liniei de tramvai, care va dura un an. Vom lua tramvaie de unde va fi oferta cea mai bună de preț și calitate. Îmi doresc să fie de la Arad”, a declarat Nelu Popa într-un interviu acordat cotidianului Express de Banat.

Când va circula din nou tramvaiul în Reșița e greu de spus cu precizie în momentul de față. Popa, care se declară un optimist, anticipează că în 2020 lucrarea va fi executată în procent de 70-80%, dar nu finalizată. „S-ar putea să trebuiască să iau al doilea mandat. Probabil vor trece cam șase luni după al doilea mandat, așa estimez eu, când proiectul va fi finalizat”, a mai spus primarul Reșiței. Cât despre nervii reșițenilor, care vor trebui să suporte o vreme un șantier în tot orașul, Nelu Popa a comentat în glumă: „Lumea va avea șansa să mă înjure că orașul e întors cu fundul în sus, să nu mă mai voteze și să mă trimită acasă!”