27 de miliarde pentru reabilitarea ambulatoriului

Suferinzii din oraş, dar şi din localităţile învecinate, se vor putea bucura în câteva luni de acum încolo de servicii medicale de o mai bună calitate. La Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu se lucrează intens în această perioadă.  

Nu mai puţin de 27 de miliarde de lei vechi s-au cheltuit pentru ca ambulatoriul din Oţelu Roşu să fie mult mai primitor, să respecte cerinţele actuale, dar, totodată, va fi şi dotat corespunzător, cu aparatură modernă. În plus, se intenţionează şi extinderea ariei serviciilor medicale oferite. “Este în derulare un proiect de reabilitare a ambulatoriului. În prima etapă se realizează lucrările de reabilitare a locaţiei, tot ce înseamnă tâmplărie, pereţi, pavimente, conform noilor standarde şi sperăm să ajungă toate instalaţiile sanitare conform cerinţelor actuale. Având în vedere că e o clădire destul de veche, instalaţiile nu mai corespundeau din punct de vedere sanitar şi al eficienţei termice, era nevoie de această reabilitare”, a explicat Aureliana Mateuţ, managerul Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu.

Termenul de finalizare e finele anului 2012. O a doua etapă, foarte importantă, e cea de utilare şi dotare cu aparatură. “Se vor asigura servicii pacienţilor care vin în ambulatoriu în stoate specialităţile existente la acest moment şi sperăm ca, pe viitor, să putem coopta şi alţi specialişti”, a mai spus Aureliana Mateuţ. Stadiul lucrărilor a fost inspectat şi de primarul oraşului, Luca Mălăiescu.

 

“Am venit să văd cum decurg lucrările la spital pentru că este un proiect important. Am vrut să mă asigur că totul este în regulă şi că lucrările vor fi gata la timp. Am spus că nu voi fi un primar de birou, voi umbla mult pe teren, voi discuta cu oamenii pentru a le cunoaşte şi rezolva problemele”, Luca Mălăiescu, primar Oţelu Roşu