Primăria Moldova-Nouă are peste 100 de angajați. Doar factura telefoanelor mobile se ridică la 15.000 de lei

În contextul în care în ultimii patru ani, posturile din administrația publică locală au fost blocate, la Moldova-Nouă nu s-a ținut cont de lege. Cel puțin, asta susține actualul edil-șef, care a găsit la momentul instalării un aparat supradimensionat și o administrație locală afundată în datorii.

Matei Lupu, primarul orașului Moldova-Nouă, se declară surprins de neregulile pe care le-a găsit la palatul administrativ din localitate, la momentul preluării mandatului. Pe lângă datoriile de milioane de lei, edilul spune că numărul angajaților i se pare exagerat de mare.

„Să avem 107 angajați și doar 25-30 să lucreze în realitate, este absurd. Dacă îi întrebi ce fac, spun că dau abonamente pentru transport. Acum patru ani, nu eram obișnuit cu costurile. Subliniez că cei peste 100 de angajați au și 60 de telefoane mobile de serviciu, ceea ce este exagerat”, a declarat primarul orașului pentru „Express de Banat”. Factura de la telefoanele mobile ale angajaților se ridică la 15.000 de lei pe lună, astfel că, primarul se gândește să ia măsuri pentru îndreptarea acestor aspecte.

leader board 728 x 90 px

„Vorbim despre o supradimensionare, dar în realitate nici măcar asta nu este! În realitate este bătaie de joc. În administrația publică e ilegal să angajezi, dar la Primăria Moldova-Nouă s-a putut!”, spune dezamăgit Matei Lupu, care acum trebuie să reducă numărul personalului și să restabilească ordinea în instituție. „Am nevoie de tineri care să facă proiecte și să aducă fonduri de la Uniunea Europeană. Aș fi fericit, dacă s-ar putea să facem asta!”, a adăugat Matei Lupu.