“Împăratul” Simi a fost neglijent!

Fostul primar al oraşului Oţelu Roşu, Simion Iancu – Simi s-a întors acasă după trei luni petrecute în arest preventiv. A plătit o cauţiune de 50.000 de lei ca să scape de Penitenciarul Timişoara, dar banii nu-l scutesc şi de răspunderea în faţa legii.

Implicat în dosarul fraudării fondurilor europene acordate de APIA Caraş-Severin sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor, alături de fostul director al instituţiei, Romică Anculia, şi de fostul primar al comunei Socol, Valentin Ghiţă, Simion Iancu – Simi şi-a susţinut nevinovăţia încă din momentul în care mascaţii l-au trezit din somn. În faza de urmărire penală, cel supranumit “Împăratul” a negat că denunţătorul Tudor Jurj s-ar fi deplasat la locuinţa sa din comuna Glimboca. A recunoscut însă că a transmis două SMS-uri prin care le mulţumea lui Anculia şi Jurj. A susţinut însă că nu le mulţumea pentru şpaga pe care ar fi primit-o, ci pentru că ar fi lucrat în mod corespunzător şi că, astfel, au ajutat oraşul Oţelu Roşu să intre în posesia subvenţiilor. Practic, Simi dorea să-i mulţumească lui Jurj pentru lucrările de cosire a pajiştilor din localitate efectuate în luna decembrie (!).

Nu recunoaşte nimic
Fostul edil s-a apărat în faţa acuzaţiilor aduse de procurori, asumându-şi cel mult o eventuală neglijenţă, constând în aceea că a semnat contractul şi situaţia de lucrări fără a verifica conţinutul şi realitatea acestora, având în vedere încrederea în serviciul juridic care, poate, l-a indus în eroare. Aceeaşi atitudine procesuală a avut-o şi în faţa instanţelor de judecată. “Nu ne vom judeca după procedura simplificată. Simion Iancu – Simi nu recunoaşte că s-ar face vinovat de comiterea faptelor deduse judecăţii”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.