La Oravița, se adună fonduri pentru grădiniță!

O campanie amplă de strângere a fondurilor necesare pentru modernizarea condițiilor în care sunt nevoiți preșcolarii să învețe a adus peste 11 mii de lei în Grădinița Nr. 1 din oraș.

Bugetul propriu relativ redus și imposibilitatea accesării de fonduri europene au determinat angajații Grădiniței Nr.1 să demareze o campanie cu nenumărate evenimente,  în scopul de a strânge bani. Așadar, s-a început cu o acțiune a doamnelor PSD din Oravița și se va ajunge la o serbare de sărbători complexă, unde vor participa toți copiii din toate grupele. „Am început un lucru foarte frumos. Prima acțiune din campania «Din suflet pentru suflețele» a fost expoziția culinară cu vânzare organizată alături de doamnele din cadrul Organizației Femeilor Social Democrate din oraș. În urma acestei acțiuni am acumulat suma de 2.200 de lei”, a precizat Carmen Jurca, directorul grădiniței.

Însă evenimentele au continuat în aceste două luni cu o prezentare de modă ce le-a adus piticilor 1500 de lei, o expoziție culinară și una de obiecte de lucru manual confecționate de către copii, ce au fost vândute în perioada vizitei ambasadorilor Cehiei și Austriei și a ministrului Turismului, Maria Grapini. Musafirii au fost foarte încântați de micile obiecte realizate de mâna copiilor, drept urmare au și cumpărat câteva ca suveniruri, suma totală a obiectelor vândute atingând 2.000 de lei. De altfel, ambasadorul Austriei și cel al Cehiei au sponsorizat grădinița cu suma de 3.000 de lei.

ambasadori gradinita oravita

De Halloween, membrii din cadrul organizației tinerilor social-democrați, TSD Oravița, au organizat un alt eveniment ce a adus grădiniței 1.600 de lei, iar în urma unui spectacol caritabil cu trupa de voluntari Credo, din Caransebeș, ce au pus în scenă o piesă de teatru, s-au mai adăugat 900 de lei în fondurile grădiniței. Ce urmează pe lista acțiunilor este un spectacol de Crăciun, în incinta Casei de Cultură, spectacol pentru care se vor pregăti toate grupele cu câte un moment.

Mare parte din banii obținuți în urma acestei campanii au fost puși deoparte de către conducere, pentru că urmează o investiție majoră și importantă pentru binele copiilor: achiziționarea centralei termice, în momentul de față grădinița având încălzire pe sobă cu lemne. Directoarea unității de învățământ explică faptul că doar prin efort și muncă au reușit să demareze transformarea clădirii. „Trebuie să dai din coate ca să se facă ceva, iar în două luni de zile cred că am realizat multe, dar am și muncit pe măsură, de dimineața până seara”, a explicat directorul grădiniței, Carmen Jurca.

Pentru că nu totul se rezumă la bani, ci și la bunătate, conducerea instituției dorește să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la strângerea fondurilor printr-o altă acțiune. Așadar, într-un cadru festiv, se vor organiza ateliere de lucru la care vor participa copiii și persoanele care au sponsorizat grădinița și va fi o prezentare Powerpoint în care vor fi prezentate schimbările din clădire realizate cu ajutorul fondurilor. „Vrem ca oamenii să simtă că suntem aproape de ei. Va fi o acțiune de la suflet la suflet și vor vedea toți ce s-a realizat cu banii lor. Vrem să arătăm că nu facem totul pentru bani”, a încheiat Carmen Jurca.

banner 1000 x 100 hd