La omul sărac nici boii nu trag! Ce s-a întâmplat cu bărbatul găsit într-un WC public dezafectat din Reșița?

barbat la gloria (1)
Cuib de vise 1000x100

Nu se știe niciodată ce turnură ia viața. O dovedește povestea lui Ilie Graur, bărbatul care a lucrat la Finanțele Publice Caraș-Severin și pe care noi l-am găsit la începutul săptămânii locuind într-un fost WC public din Reșița.

În urmă cu câteva zile, Express de Banat a publicat reportajul: „Cum e ca, după o viață de om, să trăiești într-un WC public uitat de lume?”. O poveste tristă despre un fost angajat al Finanțelor Publice Caraș-Severin, până la începutul lunii august, ajuns la cei 60 de ani ai săi la limita cea mai de jos a existenței.

Din motive doar de Ilie Graur știute, proprietarul garsonierei în care locuia cu chirie l-a scos din locuință. Unii zic că pentru neplata chiriei, alții, pentru mizeria din garsonieră. Cert e că a ajuns în stradă, bolnav, un AVC moderat, după cum spun doctorii. Câțiva oameni de bine i-au încropit un adăpost într-o toaletă dezafectată situată lângă tribuna dinspre deal a Stadionului Gloria, iar de aici, în urma demersurilor noastre și ale Direcției de Asistență Socială a Primăriei Reșița, a ajuns în spital, la Secția de Neurologie.

După publicarea reportajului, numeroși internauți, foști colegi sau cunoscuți, au postat comentarii pe marginea acestui caz social. Niciunul nu se aștepta ca omul acesta să ajungă dintr-un IT-ist respectat (ce-i drept, fără studii superioare), într-o situație extremă.

În timp ce Marius A. scrie: „Om bun săracul. A ajutat pe toată lumea. A avut pe vremuri și o firmă de calculatoare la blocul 5 cred, la Miorița”. Sima B. spune: „Pfff, păcat, îl cunosc, a lucrat la Finanțe toată viața.” Un altul, Gheorghe B., a avut o reacție virulentă, de parcă ar ști mai multe despre activitatea acestuia la Finanțe: „Nu cred că a fost un om să îi fi cerut ajutorul și să nu fie receptiv. Acest «sistem» păcătos s-a servit de el și acum l-a abandonat ca pe un cal bătrîn care nu mai poate trage la căruță. Păcat”. La fel de surprinsă s-a arătat și Zlatia C.: „Doamne, nu pot sa cred! Pentru mine a fost un coleg deosebit, priceput, gata oricând sa își ofere ajutorul. Nu cred ca exista vreun coleg din Finanțe care să nu fi apelat la cunoștințele lui Iliuță în domeniul IT.”.

publicitate si promovare in ziar

Până și prefectul Ioan Dragomir ne-a sunat pentru a-și exprima surprinderea despre cele scrise de noi. „Îl știu pe Iliuță din vremea în care lucram la Finanțe. Un om extraordinar, un meseriaș desăvârșit pe care te puteai baza oricând. Nu știu cum a ajuns în situația asta, mă voi interesa și îl voi ajuta să-și depună dosarul de pensie și să ajungă într-un așezământ social adecvat din județ.”

Telefon am primit și de la șeful Casei Județene de Pensii Caraș-Severin, Dorin Brăila, care ne-a mărturisit că în luna februarie a acestui an în contul fostului angajat al Finanțelor Publice au fost virați peste 10.000 de lei, reprezentând indemnizația de revoluționar, iar de atunci, lună de lună, alți 2.200 de lei. La prima vedere, o veste bună, în realitate însă cardul lui Ilie Graur este gol-goluț. Din ce am aflat de la cei care l-au ajutat să stea câteva zile în acel loc insalubru, acesta i-ar fi dat cardul unui bărbat pe care îl cunoștea în ideea că acela îi va plăti chiria cât el avea să stea internat în spital. Un gest plătit scump. Din surse demne de încrederea, în luna august din contul lui Iliuță Graur au fost scoase importante sume de bani, practic fiind golit.

Prefectul Dragomir a mai precizat că îl va contacta pe Ilie Graur în încercarea de a-l convinge să solicite băncii blocarea cardului până la rezolvarea situație și, în același timp, să sesizeze Poliția despre dispariția banilor.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/