Investiție uriașă în rețeaua electrică din Timiș și Caraș-Severin

retea electrica

Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară face o investiție uriașă în rețelele de distribuție din mai multe județe, printre care și Timiș și Caraș-Severin. Penele de curent ar trebui să devină istorie.

E-Distribuție Muntenie a lansat o licitație pentru proiectarea modernizării și extinderii rețelei electrice în valoare de 143,6 milioane de lei.

Pentru județul Timiș se alocă 6,8, iar valoarea investițiilor din Caraș-Severin se ridică la 3 milioane de lei.

„Achiziţia este necesară pentru realizarea lucrărilor de execuţie a instalaţiilor electrice de medie şi joasă tensiune la solicitarea utilizatorilor, eliberări de amplasament, studii de coexistență și extinderi de rețele de către o firmă atestată, în condiţiile legii. Lucrările constau în: racordarea la rețeaua electrică a unui loc de consum şi/sau de producere nou și modificarea instalației prin care se racordează la rețea un loc de consum şi/sau de producere, lucrări de eliberare amplasament afectat de rețelele electrice existente”, aflăm din documentele publicate pe seap.ro.

Investițiile sunt necesare, mai ales în zona periurbană a Timișoarei. Zeci de mii de oameni s-au mutat din orașul de pe Bega în comunele din preajmă, însă infrastructura nu a ținut pasul. Nici rețelele electrice nu sunt suficient de extinse sau performante. Așa se face că la orice furtună sau vânt puternic, localnicii rămân fără curent.

Firmele interesate de contract se pot înscrie la licitație până în 20 octombrie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/