Votează și tu pictura murală care arată unei țări întregi viața zidurilor din Reșița!

belezza pictura resita
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Reșița are din nou șansa de a se face remarcată la nivel național. Una dintre picturile murale din oraș a fost înscrisă de fotograful Petre Dalea într-un concurs dedicat artei urbane. 

Fotograful Petre Dalea a înscris Reșița într-o cursă națională. Concursul „Viața zidurilor în spațiul public” are ca scop activarea cartierelor și cartarea lucrărilor de artă din spații publice. Pe lângă faptul că cele mai bune imagini vor fi premiate, fotografiile vor fi incluse în cartea care poartă numele concursului, editată de Save or Cancel.

„Belezza” este pictura murală aleasă de Petre Dalea, o pictură realizată de Ovidiu Batista în anul 2019, pe lateralul unei clădiri de la Centrul Universitar „Babeș-Bolyai” din Reșița. Imaginea a fost surprinsă în august 2021.

„Am aflat de concurs cu două zile înainte să se încheie înscrierea. Am trimis și eu această imagine, deși aș fi avut 30 de imagini cu care mi-aș fi dorit să particip. Am ales-o pe aceasta, pentru că, dacă aș fi optat pentru una semnată de Marian Truțulescu, cea de pe bazinul de înot sau cea cu Francisc Vaștag, reșițenii o cunoșteau, dar ceilalți, mult mai puțin. Așa că am mizat pe faptul că va fi interesantă și pentru alții, nu doar pentru noi, cei de aici, care o cunoaștem. Este interesantă. Chipul fetei, cu acea mână continuată, cu SMILE pe mână, mesajul este pozitiv: nu uitați să zâmbiți. Este o promovare a orașului, în primul rând. Mie îmi place pictura în general. Nu sunt specialist, dar îmi place, îmi plac muralele foarte mult. Am spus întotdeauna că, decât să avem blocuri gri, mai bine să fie pictat ceva pe ele.”, a declarat Petre Dalea pentru Express de Banat.

„Belezza” poate fi votată până în 13 septembrie inclusiv, accesând linkul – https://www.feeder.ro/2022/08/22/apel-deschis-viata-zidurilor-in-spatiul-public/#photos.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Fotografiile care se clasează pe primele trei locuri vor fi recompensate cu premii în valoare de 400, 500 și 600 de lei. Câștigul cel mai mare este însă al comunității, este de părere Petre Dalea.

Anul trecut, fotograful reșițean a avut două expoziții cu picturile murale din oraș. Imaginile pot fi vizionate și AICI.

Proiectul editorial „Viața zidurilor în spațiul public” este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și cofinanțat de AFCN. Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare autoinițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/