La lumina lumânării, în stațiunea în care se respiră cel mai pur aer de pe planetă!

timisoara capitala 2023

Poiana Mărului este alimentată de patru zile cu energie electrică cu ajutorul unui generator, ca urmare a unei avarii la rețea.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, în stațiunea cărășeană curentul este asigurat de către furnizor prin intermediul unui generator. Situația nu e de ieri, de zi, ci de patru zile. „Avariile la rețeaua de alimentare nu sunt cauzate de fenomene meteo extreme. Generatorul a fost oprit pentru perioadele necesare alimentării cu combustibil. Teoretic, localnicii ar trebui să nu aibă curent doar câteva minute, timp în care este alimentat generatorul. Conform informațiilor primite de la furnizorul de energie electrică, s-au întreprins deja demersuri pentru remedierea defecțiunilor. Se estimează că avaria va fi remediată până la sfârșitul zilei de 12 septembrie”, a informat ISU Caraș-Severin.

În tot acest timp, operatorii de turism se plâng că se intervine foarte greu, că în ultimele zile au avut energie electrică cu porția, doar câteva ore pe zi și că înregistrează pierderi financiare importante. „De patru zile este problema aceasta. Furnizorul de curent electric a lăsat în zonă un generator pe care uită să-l alimenteze cu motorină. Dimineața nu avem curent, la prânz nu avem, la fel se întâmplă și la cină. Ieri (n.r. miercuri), nu am avut energie electrică de la 3.00 până la 11.00, apoi iar s-a luat, în condițiile în care nu plouă, nu ninge. Ieri am fost în locația în care se află generatorul și am scris pe el <Alimentează-mă>. (…) Astăzi, de la ora 6.00 nu avem curent. Ne pleacă turiștii, și-au scurtat sejurul. Degeaba este zona frumoasă, dacă nu au condiții să locuiască, nu pot să stea fără apă. Noi avem la pensiune un generator, dar nu poate face față, se încălzește și atunci trebuie oprit. Este ceva penibil ce se întâmplă. Acum avem 20 de turiști din Polonia și Cehia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Maria Novacescu, administratorul unei pensiuni din Poiana Mărului.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Afectați sunt nu numai turiștii și proprietarii de pensiuni, ci și cei peste 400 de locuitori din zonă.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/