Cine vrea să condamne la moarte Semmeringul bănățean?

O adevărată bijuterie turistică din Banat, pe care autoritățile au ignorat-o de-a lungul timpului și au făcut, mai degrabă, demersuri să scape de ea, pare să-și tragă acum ultima suflare. Turiștii vor circula tot mai puțin pe Semmeringul bănățean!

O decizie venită zilele trecute din partea CFR Călători cade greu celor care sperau ca Semmeringul bănățean să înflorească. La început de toamnă, unii vor să „răcească” și circulația trenului Oravița-Anina! Motivul oficial este că ruta nu ar fi profitabilă și că se dorește eficientizarea activității de transport feroviar de călători. Despre ce eficientizare vorbim atât timp cât, spun oamenii din zona gării orăvițene, în luna august câteva sute de persoane au ales să admire frumusețile de pe traseul primei căi ferate montanistice din România…?

Revenind la decizia CFR Călători, prin directorul SRTFC Timișoara, Florin Blăgăilă, se dorește ca trenul pe această rută să nu mai circule zilnic, ci doar vineri, sâmbătă și duminică. Programul ar urma să fie modificat începând cu data de 25 septembrie.

Acesta pare doar primul pas dintr-un demers mai amplu. De-a lungul anilor, autoritățile nu au mișcat niciun deget pentru ca traseul Oravița-Anina să atragă turiști, ci din contră. Prin ignoranță au încercat să pună la pământ o bijuterie veche de peste 150 de ani și să facă uitate frumusețile unice de pe traseul de 34 km al Semmeringului bănățean. În această perioadă, o speranță de supraviețuire poate veni doar de la apropiatele campanii electorale. O fi salvarea acestui traseu o miză suficient de bună pentru un partid politic?