65.000 de euro pentru un utilaj vital

Administrația publică locală condusă de Mirco Ilie Lechici se pregătește să semneze contractul de finanțare pentru a intra în posesia unui buldoexcavator în valoare de 65.000 de euro, prin GAL Călugăra.

Potrivit declarației edilului Lechici, această mașinărie va fi extrem de necesară pentru comunitate, întrucât în perioada următoare cei din Răcășdia vor fi obligați să înființeze un serviciu de apă-canal, serviciu în cadrul căruia buldoexcavatorul își va demonstra utilitatea.

De asemenea, utilajul prevăzut cu mai multe anexe: picon, cupă trapezoidală profilată, tocător vegetal va ajuta Primăria să aibă cheltuieli mai puține în special pe timp de iarnă, administrația publică locală nemaifiind nevoită să plătească o firmă pentru deszăpezirea drumurilor.

În același timp, utilajul poate fi folosit la curățenia drumurilor publice și la eliberarea lor în caz de calamitate: „Vom interveni în momentul în care va fi nevoie, nu vom mai avea discuții. Va fi totul în regulă.”, a declarat Mirco Ilie Lechici pentru expressdebanat.ro.