În comuna Lovrin se dorește construirea celui mai mare centru de recuperare medicală din județul Timiș. Recent, realizarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv a fost scoasă la licitație. Unitatea va avea 20 de saloane și se vor utiliza apele geotermale în diferite tratamente.
Consiliul Județean Timiș a lansat ieri licitația publică privind realizarea studiului de fezabilitate pentru un important obiectiv. Este vorba de cel mai mare centru de recuperare medicală din județul Timiș, care va fi construit în comuna Lovrin. Mai precis, obiectivul de investiții se numește „Secție Externă de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie (balneofiziokinetoterapie)” și va aparține de Spitalul Județean Timișoara.
Terenul pe care se va realiza investiția a fost trecut în domeniul public al Consiliului Județean Timiș în urmă cu trei ani. Valoarea totală estimată a contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate se ridică la aproape 30.000 de euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 27 iulie.
Investiția se ridică la aproximativ cinci milioane de euro, proiectul fiind deja depus la Ministerul Sănătății. Centrul de recuperare medicală de la Lovrin ar urma să fie realizat cu bani de la Guvern, scrie în anunțul de participare la licitație. Totodată, ar urma să fie folosite apele geotermale pentru diferite tratamente.
Tot din documentația publicată pe SEAP aflăm că noul centru va oferi pacienților săi tratamente de recuperare medicală pentru afecțiunile reumatologice, posttraumatice și ortopedice. De asemenea, unitatea va fi dotată cu echipamente de ultimă generație de electroterapie, sonoterapie, magnetoterapie, laser, termoterapie, masaj terapeutic, bazine cu apă geotermală și sală de kinetoterapie.
Concret, pe terenul aflat în comuna Lovrin se va realiza o construcție pavilionară cu regim de înălțime parter plus etaj, respectiv parter plus mansardă, iar capacitatea secției va fi de 40 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 20 de saloane.