La Grand Hotel Minerva & SPA Băile Herculane te tratezi post-Covid-19!

Primăvara îți aduce mărțișorul dorit:„ Grand Hotel Minerva Resort & SPA”. Perla de pe Valea Cernei dispune de cel mai modern Centru SPA din țară, menționat de două ori consecutiv de celebra publicație „The Guardian” în topul celor mai bune zece destinații de relaxare din Europa.

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le poți face persoanei iubite chiar la început de primăvară, este un sejur de lux petrecut în stațiunea istorică Băile Herculane și nu oriunde, ci cazat într-una din unitățile hoteliere regină:  Grand Hotel Minerva. Chiar dacă ultimele luni nu au fost deloc usoare pentru operatorii din HoReCa, pentru a oferi siguranță oaspeților, hotelul a investit considerabil pentru a face triajul epidemiologic cu teste antigen rapide, dar și pentru a oferi  un centru modern de prevenție, tratament și recuperare, spune managerul de vânzări al hotelului, Cătălina Iovan:

Nu intră nici un oaspete în locația Grand Hotel Minerva fără test COVID, efectuat bineînțeles cu personalul medical pe care îl avem la dispoziție în cadrul Centrului de tratament Balneo Minerva. Am achiziționat un spațiu în exterior, o căsuță mobilă care este dotată cu tot ce trebuie pentru a face testele acelea rapide și investim în permanență pentru că testele au un anumit preț și facem câte un test la fiecare oaspete, bineînțeles în cazurile în care au fost depistați pozitivi s-a făcut și două, trei teste ca să nu se considere că este o eroare la prelevarea probei. Este o investiție pe care o facem mereu, repet, pentru că testele sunt de unică folosință și atribuim câte un test rapid fiecărui oaspete, plus personalul medical care este delegat să facă acest triaj. Și în cadrul hotelului s-au făcut investiți pe zona de siguranță, pe partea aceasta de soluții și dezinfectanți. Legea prevede că se pot achiziționa doar anumite substanțe care sunt avizate de OMS. Nu facem rabat nici la calitate și nici la cantitate. Dispenserele acestea și soluțiile cu caracter dezinfectant sunt poziționate în toate spațiile comune, inclusiv pe holurile unde sunt camerele pentru cazare și se face fără doar și poate o dezinfectare mult mai amplă pe lângă curățenia obișnuită pe care trebuie să o facem.”, spune Cătălina Iovan.

leader board 728 x 90 px

Hotelul le propune oaspeților și un pachet de recuperare post-COVID, care este structurat special pentru persoanele care au avut acest virus, a fost conceput de medicii din baza de tratament, cu avizul și sfatul medicilor de pneumologie de la spitalele renume din Craiova, Timișoara și din București.

Am cerut avizul acestor medici specialiști care să ne spună ce tip de proceduri se pot face pe recuperare, în cadrul centrului Balneo Minerva. Se face kinetoterapie și ozonoterapia. Noi suntem singurul resort din zonă care realizăm procedura de ozonoterapie prin care scade orice proces inflamator din organism și e demonstrat științific că ajută la recuperarea aparatului respirator post COVID.

La kinetoterapie, sunt exerciții speciale pentru mărirea capacității pulmonare, se fac exerciții respiratorii, avem un kinetoterapeut foarte bun, iar când vremea de afară permite, acest exercițiu se face pe terasa Resortului. Punctul forte al Stațiunii Băile Herculane, al nostru ca Centru de tratament, îl constituie aerul acesta puternic ionizat care vindecă, de aceea specialiștii în pneumologie au recomandat ca oaspeții să vină și să facă și plimbări în natură pentru a se recupera și pentru a ajuta aparatul respirator.

Pe lângă aceste proceduri de kinetoterapie și ozonoterapie, se fac și proceduri electrice care ajută deoarece o mare pondere a oaspeților care au avut COVID, acuză dureri musculare, dureri de membre și  atunci medicii specialiști au conceput acest program, care bineînțeles se poate particulariza. Avem doi medici angajați în cadrul Centrului de tratament care discută și consultă fiecare oaspete și astfel se poate particulariza inclusiv acest pachet. Însă de punctat este faptul că ozonoterapia ajută foarte, foarte mult.”, a declarat Cătălina Iovan, directorul de marketing al complexului Grand Hotel Minerva din Băile Herculane.

Hotelul dispune în prezent de un bazin cu apă termosalină, în interior, iar pentru relaxare în cadrul bazinelor exterioare este apă dulce, în ciubăr și bazinul exterior cu hidromasaj.  La jacuzzi temperatura apei ajunge undeva la 38 de grade, chiar mai mare fiind în exterior, iar la ciubăr – până la 42 de grade pentru că se face foc cu lemne.

Apa termosalină acționează asupra sistemului nervos, inducând starea de relaxare, ajută foarte mult în ameliorarea tulburărilor de somn, în depresii, în stări de anxietate, în bolile reumatice, în afecțiuni ale coloanei vertebrale. De aceea oaspeții primesc o fișă de tratament, ce include și tratamentul salin.