De când a ajuns primar la Forotic, Alexandru Sporea are un singur gând, acela de a crește veniturile la bugetul local și de a crea cât mai multe locuri de muncă, pentru ca localnicii care astăzi sunt nevoiți să-și câștige pâinea în fabricile din județul Timiș să nu mai fie purtați pe drumuri toată ziua.
În prezent există în comună doi investitori și sunt șanse mari să mai vină alți doi, așa cum speră tânărul primar. Unul exploatează de câțiva ani granitul de la cariera din imediata apropiere a localității Forotic, iar celui de-al doilea primăria i-a concesionat cariera situată lângă Surducu-Mare, urmând ca după obținerea avizului de exploatare să-și înceapă activitatea și acesta.
De curând însă, primarul Sporea s-a întâlnit cu un om de afaceri din Germania, care s-a arătat interesat să concesioneze mai multe hectare de teren lângă Surducu-Mare tot pentru exploatarea pietrei din zonă. „Investitorul neamț a exploatat în județul Hunedoara, însă a terminat resursele acolo și ar vrea să vină acum la noi. Îl interesează o suprafață de minimum 10 ha, pentru exploatarea granitului. Inițial a fost doar el însă, ulterior, și-a adus și asociatul, un domn din Moldova. Am mers împreună în teren, am văzut resursele, s-au luat și probe din rocă, pe care le-au dus la un laborator și după aproximativ două săptămâni au primit rezultatul. M-au sunat și au spus că roca are calitatea pe care o caută și ar vrea să investească aici. Momentan, acest domn este în Germania, însă la întoarcerea sa vom avea o discuție concretă.”, a declarat primarul comunei Forotic.
Zilele trecute, Alexandru Sporea a stat la masa discuțiilor cu un alt posibil investitor din județul Mehedinți. Omul și-ar dori să construiască un parc de panouri fotovoltaice la Forotic. „Am identificat o suprafață de 32 de ha în acest sens, chiar la intrarea în localitatea Forotic, pentru că investitorul spunea că are nevoie de minimum 25 de ha pentru proiectul său. În momentul de față, terenul este în circuitul agricol, ca și pășune, iar noi nu ne permitem să-l scoatem din circuitul agricol și să-l întreținem. Noi vrem să-l dăm așa cum este. Ei îl curăță și accesează un proiect pe fonduri pentru zona respectivă. Rămâne acum de văzut ce se va întâmpla, pentru că investitorul a rămas să se intereseze exact ce încărcătură are linia de medie tensiune, cât suportă și cât pot produce ei pe cele 25 sau 31 de ha dacă amplasează peste tot. Sper ca toate aceste discuții să se concretizeze, pentru că îmi doresc să aducem bani la bugetul local și să creăm și locuri de muncă. Altfel spus, două-trei locuri de muncă, două-trei familii asigurate sau doi-trei oameni care nu mai merg să muncească la Deta sau la Timișoara.”, a concluzionat Alexandru Sporea.