Primarul Reșiței a discutat cu omul de afaceri Costel Ciobanu – Barbălată pentru ca municipalitatea să preia în proprietate și administrare funicularul, simbolul care traversează centrul orașului. Afacerea depinde acum doar de voința reșițenilor!
Nelu Popa insistă foarte mult pentru conservarea și punerea în valoare a simbolurilor orașului care pot reprezenta în viitor puncte importante de atracție pentru turiștii pe care Reșița și Banatul de Munte și-i dorește atât de mult. O strategie corectă, puțină imaginație și investiții consistente ar putea transforma gigantul de oțel pe care odinioară se plimbau cărucioarele pline cu calcar într-o telegondolă, în spații futuriste de birouri, restaurante suspendate și multe alte. Pentru că idei se vehiculează deja de tot felul. În cea mai pesimistă variantă, funicularul ar putea fi conservat în forma actuală și va rămâne peste ani mărturie a ceea ce a însemnat cândva Reșița industrială.
„Funicularul este parte din consultarea publică și așteptăm să aflăm opinia populației. Eu sper ca reșițenii să își dorească să îl aducem în interiorul municipalității, sunt axe de regenerare urbană pe care se pot face proiecte de regenerare și reabilitare a acestui obiectiv. Este un obiectiv greu, a cărui întreținere costă foarte mult. Știți vorba aia: noi nu putem vopsi cât a construit Ceaușescu. Multe obiective construite pe vremea lui Ceaușescu chiar nu reușim să le vopsim. Funicularul este unul dintre ele, nu a mai fost vopsit de cel puțin 12-15 ani. La ora asta sunt soluții moderne pentru întreținerea lui, nimeni nu-și face probleme ce se întâmplă cu Turnul Eiffel. Nu am văzut vopsitori să urce pe Turnul Eiffel. Au tratat metalul, l-au sablat, l-au dat cu niște lacuri speciale. Noi tot vopsim marcajele pietonale, în Germania sau Franța nu vezi așa ceva pentru că ei au aplicat o vopsea care ține zece ani”, a explicat primarul Reșiței.
Actualul proprietar al funicularului, omul de afaceri Costel Ciobanu – Barbălată, este dispus să-l cedeze municipalității. Încercări în acest sens au existat și pe vremea fostului primar, Mihai Stepanescu, dar deocamdată totul a rămas la stadiul de intenție. Asta și pentru că aleșii locali se tem să nu preia odată cu funicularul o mulțime de probleme. „Sincer, proprietarul actual nu prea are sluții. Și-a manifestat dorința de a-l pune la dispoziția Primăriei, acum rămâne să vedem sub ce formă”, a mai spus Nelu Popa.
Se deschide „Semenicul”!
Un alt punct de reper al Reșiței este Hotelul Semenic, ajuns pe mâna controversatului Gruia Stoica. Închis de foarte mulți ani și ajuns într-o stare deplorabilă, hotelul din centrul orașului a trezit interesul primarului Popa. „Hotelul Semenic e și el sub dezbatere publică, vrem să vedem dacă se dorește ca el să reintre în circuit. În cazul în care nu vom găsi o companie care să investească, s-ar putea să facem o companie la nivel de municipiu și să-l punem noi în funcțiune pentru că ne lipsesc capacitățile de cazare în oraș”, a dezvăluit Popa.
Societatea Help Trans din Oravița angajează inginer în construcții civile. Se oferă salariu de 3000 de euro, net. Specialiștii în construcții și materiale, al producerii betonului și al exploatării...
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Șeful PSD Caraș-Severin a fost învestit în funcția de președinte, într-un entuziasm general, care-l obligă să dezvolte, în sfârșit, Banatul de munte. Câștigător al alegerilor din 9 iunie, Silviu...
Help Trans angajează inginer construcții civile – 3000 euro net!
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281