Pe urmele lui Francisc Vaștag! Pugiliștii reșițeni au dat lovitura în ringul de la Târgu Jiu!

Boxul reșițean a înregistrat un succes remarcabil la recentul Campionat Național pentru juniori, desfășurat la Târgu Jiu. Pugiliștii de la Clubul Sportiv Municipal Reșița au urcat de trei ori pe podiumul de premiere, pentru două titluri de campion și o medalie de bronz.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat sportivii de la care se aștepta acest lucru, având în vedere rezultatele lor anterioare, dar și faptul că sunt componenți ai Centrului Olimpic de Pregătire a Juniorilor, care își desfășoară activitatea la Reșița. Astfel, Costel Ruță (categoria 46 kg) și Daniel Anca (80 kg) au devenit campioni naționali, în urma unor evoluții remarcabile în ring. Aceștia se pregătesc la CNOPJ de la Reșița cu antrenorul Traian Giorgia. Cea de-a treia medalie a fost de bronz, câștigată de Cătălin Olteanu, la categoria 66 kg. Pugiliștii reșițeni sunt pregătiți de antrenorii Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț.

Cu aceste rezultate, CSM Reșița a ocupat locul al doilea în ierarhia pe cluburi, după gazdele de CSM Pandurii Tg. Jiu, dar înaintea pugiliștilor de la Steaua București.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672415711113″]

„Suntem foarte mulţumiţi, n-am mai avut doi campioni naţionali de acum patru ani, de la titlurile cucerite de Marian Ruţă şi Ionuţ Socareva. Suntem mândri de aceste rezultate, mai ales că sunt sportivii noştri, nu sunt aduşi din alte localităţi, sau, cum fac mai recent cei din Bacău, aduc sportivi din Moldova şi le dau cetăţenie”, a declarat antrenorul Gheorghe Radu.

„A fost destul de greu, dar sunt obișnuit, am căpătat experiență competițională și m-am descurcat în ring. Anul acesta a fost concurență, am fost 12 sportivi în categorie, față de anii anteriori, când erau 9, 8 sau 7. Am terminat câteva meciuri înainte de limită, pot spune că asta e specialitatea mea”, a spus proaspătul campion național, Daniel Anca.

Pentru secția de box a Municipalului reșițean urmează finala Campionatului Naţional de cadeţi, care va avea loc la mijlocul acestei luni.