E una dintre cele mai mari și mai bogate comune ale județului Caraș-Severin, dar, ajunsă pe mâna cui n-ar fi trebuit, e astăzi mult în urma altor localități mai mici și mai sărace, mult în urma civilizației!
Ilie Mănescu este un tânăr care s-a instalat cu mult entuziasm în fotoliul de primar al comunei Domașnea imediat după 27 septembrie 2020. A intrat în primărie cu o listă întreagă de proiecte, de investiții, dar mult prea puține au fost demarate până astăzi. Tânărul edil dă vina pe dezinteresul manifestat ani la rând de fostul primar. Sunt o mulțime de probleme, de chestiuni prealabile la depunerea de proiecte, lucruri care ar fi trebuit puse la punct de multă vreme și care l-au luat efectiv prin surprindere. „Sunt niște etape care trebuie parcurse, degeaba vreau să facem investiții, să depunem proiecte pentru finanțare dacă noi nu avem nimic intabulat, spre exemplu. Pur și simplu pierdem timp acum făcând lucruri pe care era firesc să le avem rezolvate astăzi. Am preluat câteva investiții rămase în aer, lucrări începute și nefinalizate, nerecepționate. Școala de la Cănicea, clădirea nouă a Primăriei sunt în această situție.”, a explicat Ilie Mănescu.
Situația din comună e de-a dreptul scandaloasă, iar tensiunile din Consiliul Local nici nu dau prea mari speranțe de mai bine în viitorul apropiat. Practic, mai nimic din ceea ce înseamnă civilizația zilelor noastre nu există astăzi în Domașnea. Primăria funcționează de un deceniu în Căminul Cultural, școala e din alte vremuri, școala de la Cănicea pentru care s-au acordat sume importante e neterminată și elevii învață în casa învățătorului din sat, dispensarul e o ruină, drumurile un calvar, iar despre apă potabilă și canalizare nici nu are rost să mai amintim. „Canalizarea e nefuncțională, stația de epurare e praf, drumurile comunale sunt praf, drumuri agricole sunt și ele praf, școala e praf, dispensarul e praf, absolut nimic nu avem astăzi funcțional în comună. E o situație tristă, dar adevărată, nu avem voie să mai pierdem nicio zi dacă vrem să intrăm și noi în rând cu localitățile dezvoltate. Școala și dispensarul sunt deja depuse de mine la Compania Națională de Investiții. Drumurile agricole le depunem pe măsura 4.3. În toamnă sper să putem depune proiect pe străzi, întâi trebuie intabulate pentru că nu sunt. Vreau să pregătesc documentația pentru a putea da drumul când începe PNDL 3! Drumurile nu sunt intabulate, nici cele comunale, nici cele agricole, nicio stradă nimic nu este! Canalizarea e nefuncțională, țevile sunt colmatate, stația de epurare a fost lăsată în paragină. E făcută în 2007, nu mai e bună de nimic, motoarele sunt arse. Cănicea nu are deloc apă și canalizare. Apa e menajeră, nu avem stație de tratare! Pregătim un proiect și pentru asta, pentru că oamenii vor drumuri, vor apă potabilă și e firesc să-și dorească astfel de lucruri elementare.”, a mai spus primarul din Domașnea.