La „Decebal” s-a reaprins flacăra jurnalistică. După 10 ani fără „Interfeţe“!

La finalul anului școlar, Liceul Tehnologic Decebal din Caransebeș se poate mândri că a reeditat revista școlii, „Interfețe”. Este al doilea număr dintr-o revistă şcolară… la distanţă de zece ani faţă de primul număr, din 2008, mirajul cuvintelor tipărite şi răspândite pretutindeni şi-a găsit loc aici, în filele miracolului repetabil al generaţiilor de elevi, de profesori, mereu alţii, în structura aceluiaşi tipar uman.

Din cuprinsul celor 44 de pagini, colectivul de redacție format din 10 profesori și 11 elevi a oferit tuturor cititorilor posibilitatea să afle amănunte interesante atât despre orașul natal, cât și despre România, sau alte teme de actualitate, cum ar fi nutriție, tendințe în modă, șapte greşeli frecvente în limba română, Viața – rezultatul alegerilor noastre și recomandări de filme.

Interviul revistei îl are ca protagonist pe renumitul alpinist caransebeșean Cornel Galescu, omul care a dus steagul României pe cele mai înalte culmi muntoase ale lumii și care a realizat zeci de premiere românești și mondiale în alpinism și expediții. La întrebarea: Mai există munți importanți pe Terra neexplorați de Coco Galescu?, caransebeșeanul a răspuns: „Cochetez cu ideea de a urca cel mai înalt vârf de pe continentul Australia – Oceania (singurul continent unde n-am ajuns încă), și anume Carstens Pyramid din Papua Noua Guinee. Mă gândesc în viitor să revin în Himalaya, unde sunt atât de multe vârfuri neurcate”, a spus Coco Galescu elevilor de la „Decebal“, în Revista scolii.

În filele revistei putem să mai regăsim poezii oferite de talentatele eleve Alexandra Macovei, din clasa a X-a A, și Giura Andreea, a VIII-a B.

Colectivul redacțional transmite și un mesaj elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic Decebal: „Le dorim elevilor şi profesorilor de la Liceul Tehnologic Decebal mult aşteptatele realizări preţioase, convinşi fiind că acestea le vor consolida sentimentul demnității care-i animă şi că ele vor fi urmate de nenumărate alte gânduri, idealuri, toate într-un univers de ecouri. Ecouri pe care le dorim cu rezonanţe, în speranţa că vom reuşi să schimbăm, măcar pentru o clipă, lumea din jur”.

1000 x 100 gif logiscool