Directoarea de la „Decebal“ bate fierul cât e cald! Vrea mai mult decât un acord de principiu de la edilii Caransebeşului!

Liceul Tehnologic Decebal din municipiul Caransebeș a demarat un proiect de investiții privind dotarea școlii aparținătoare, fosta școală generală nr. 2 din cartierul Pipirig, cu mobilier și aparatură modernă necesară desfășurării orelor de curs. Primăria şi-a dat momentan acordul de principiu.

Deși proiectul nu este încă aprobat de Primăria Caransebeș, directorul liceului, prof. Mărioara Iova, speră să se concretizeze în această vară. Școala va putea fi dotată cu mobilier, dar va fi reparată și fațada acesteia, susține directoarea.

„Noi sperăm ca acest proiect să se aprobe. Până acum a fost reabilitat acoperișul școlii, un lucru deosebit de important ținând cont că avem zone unde, atunci când plouă, apa se infiltrează prin tavanul sălilor de curs. În baza noului proiect, avem promisiuni că se va repara și acoperișul de la liceu. La liceu avem 14 ateliere la etaj, iar la parter – atelier de sudură, atelier prin așchiere, atelier tâmplărie, dar, din cauza faptului că plouă în clădire, nu putem utiliza aceste ateliere. Sper să fie cuprins și acoperișul liceului, pentru că împreună cu Serviciul Public de Reparații și Întreținere al Primăriei Caransebeș (SPIR) am demarat încă de anul trecut un parteneriat. Astfel, secția de construcții metalice de la SPIR ar putea fi mutată la noi în atelierele liceului și elevii noștri ar putea să efectueze orele de practică în această secție”, ne-a declarat Mărioara Iova.

Directorul Liceului Tehnologic Decebal a mai precizat că atelierele sunt dotate cu aparatura necesară și ar fi păcat ca elevii să nu beneficieze de condițiile școlii.

În Liceul Tehnologic Decebal învață 700 de elevi, care, odată cu absolvirea liceului, sunt calificați în meseriile de mecanic, lăcătuș, electrician, sudor. Elevii din clasele terminale efectuează orele de practică la agenții economici, în baza unui parteneriat încheiat cu conducerea liceului. Unii agenți economici, printre care SC Chiulan SRL, îi motivează pe elevi cu anumite sume de bani, în funcție de orele de lucru prestate, conform legii.