La debutul lucrărilor de pe DJ 608, Dunca a venit cu elicopterul, iar la finalizarea lor – cu TIR-ul!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a dat startul lucrărilor pentru modernizarea DJ 608 Plugova (DN 6)-Globurău-Costiș-Borugi-Cornereva-Obița-Rusca Teregova. La începutul săptămânii, constructorului, Emiliano Vest SRL, i se predase amplasamentul conținând lucrările propriu-zise.

Valoarea contractului, cu TVA cu tot, este de 105.750.969 de lei, finanțarea fiind una europeană prin Pro Vest și Sud Muntenia, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională. Executantul, Asocierea EMV-UTIL (lider de asociere) -Emiliano Vest Proiect Construct Regiunea Transilvania.

Cu cinci minute înainte de 10 dimineața, oră la care fusese programată întâlnirea cu constructorul, cu managerul de proiect, cu șeful de șantier, cu primarii prin ale căror localități trece acest drum și cu presa locală, din înaltul cerului a coborât un elicopter care a aterizat pe o proprietate privată, după cum avea cineva să remarce într-o postare de pe Facebook. Din el cine credeți că a coborât? Ați ghicit, Romeo Dunca, președintele CJ, sprinten și bine dispus, lucru observat din declarația dată la cald.

leader board 728 x 90 px

„Avem bani, avem timp, avem proiect, avem soare și dorim toți realizarea unei lucrări bune, în folosul cetățeanului. Va trebui să ținem cont de lucrul acesta până la încheierea lucrărilor, pentru că nimeni nu va mai putea să dea vina pe altcineva. Dacă la finalizarea lucrărilor oamenii nu vor putea să spună că s-a făcut o lucrare care să țină zeci de ani de acum încolo, este doar culpa unuia dintre noi, dintre cei ce stăm acum la această masă”, a mărturisit Romeo Dunca.

În replică, constructorul, Emiliano Vest, prin vocea administratorului Mihaela Bejeriță, a ținut să-l liniștească pe președinte: „Noi vă asigurăm de întreaga noastră capacitate tehnică de a duce la bun sfârșit lucrările pe care ni le-am asumat, în termenul contractat. Cred în această echipă și sper să ne ajute bunul Dumnezeu să ducem totul la bun sfârșit, așa cum trebuie”.

Partea surprinzătoare a acestei întâlniri a constituit-o reconcilierea dintre președinte și constructor. Dacă în 2 februarie a pozat pe poziție de forță, la locul calamitat de pe drumul ce leagă Teregova de Luncavița, de data aceasta Romeo Dunca s-a arătat chiar cooperant și înțelegător cu nevoile locuitorilor din zonă, obligați să circule cu mașinile pe un drum plin de gropi: „Din toată sărăcia noastră vom mai încerca să rupem câțiva bănuți pentru a-i aloca pentru reparația acestui drum, astfel încât acesta să mai reziste 2, 3 sau 4 ani până când vom putea să accesăm niște bani, astfel încât să facem o reabilitare totală”, a promis președintele.

Altfel spus, se poate!