La cratiță pentru nevoiași! Trei chefi din Timișoara gătesc în sprijinul lugojenilor fără posibilități materiale

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Aproape de sărbătorile pascale, Bogdan Corduneanu, Cătălin Mangu și Cristian Nicula vor găti pentru lugojenii mai puțin norocoși. Cu sprijinul mai multor lugojeni și al asociației Civilug, cei trei chefi vor derula sâmbătă, 24 aprilie, o acțiune caritabilă în sprijinul familiilor defavorizate. Este vorba despre proiectul „Oferă o masă caldă”, destinat persoanelor singure, vârstnicilor, familiilor cu mulți copii, celor cu venituri mici și tuturor categoriilor de persoane aflate în situații dificile de viață.

„Această idee a pornit de fapt ca ajutor pentru echipa formată din trei fete care încearcă să salveze cărțile – «Cărți pentru alimente» se numește proiectul lor. Prima lor donație, pentru câteva cărți, a fost un borcan de compot, dar au perseverat, dorind să ajute! Am achiziționat și eu cărți cu rețete culinare în schimbul alimentelor neperisabile care urmau sa ajungă la diverse cazuri sociale. Din nefericire, unele alimente primite în cadrul acestui proiect nu erau utile, ei neavând apă, electricitate sau alte surse pentru a le găti. Din acest motiv, proprietara Restaurant Gloria Timișoara, Ana-Maria Modilca, m-a sprijinit în decizia de a le găti chiar eu, iar familia mea a fost prezentă în realizarea acestui demers. Prima mea postare a reușit să adune materie primă pentru aproape 90 de meniuri, gătite pentru mămicile singure din Timișoara. Am rămas cu toții foarte surprinși de încrederea și susținerea primită. Chef Cristian Nicula și Chef Cătălin Mangu s-au alăturat și ei, oferind o mână de ajutor extrem de importantă pentru comunitate. Astfel, continuăm să gătim pentru copiii din diferite sate care au mare nevoie de noi. Am primit și primim în continuare ajutor din partea multor persoane, dar și sprijin din partea autorităților locale. Am primit titlul de «Chef’s for Humanity» din partea Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA, reprezentată de d-na Doctor Iulia Drăguț , titlu care mi-a dat un imbold în a realiza și mai mult decât până acum. Și totul a pornit de la… un borcan de compot, un bucătar și trei prietene, cărora le pasă de cei de lângă noi.”, povestește Executive Chef Bogdan Corduneanu.

Acțiunea a fost derulată până în prezent în mai multe localități din județ, iar acum ajunge și în urbea de pe Timiș. „Din Lugoj am început să primim donații de la o locație numită Cămara cu Arome, iar dna Ramona Noemi Costea, proprietara, s-a implicat foarte mult. Deja știam că duminica îmi scria să vadă cum suntem și dacă am hotărât meniul pe următoarea săptămână, ca ea să poată trimite ceva în sprijinul nostru. Așa am decis să gătim în Lugoj, sprijiniți de oamenii orașului și asociația Civilug. Sunt deja pregătiți voluntarii, chiar și o asociație de motocicliști, pentru distribuirea meniului.”, adaugă Chef Bogdan Corduneanu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Înființată în luna martie a acestui an, Asociația Civilug este expresia dorinței de implicare în viața comunității și a libertății de exprimare a membrilor săi, care pot lua atitudine prin organizarea de acțiuni în domenii de interes public. Entitatea neguvernamentală, nonprofit, apolitică și independentă are ca principal obiectiv creșterea calității vieții cetățenilor români, în special a lugojenilor, prin desfășurarea de activități de educație și consiliere, culturale, în domeniul dezvoltării urbane, al sportului, sănătății, asistenței sociale și mediului. Membrii Asociației Civilug sunt toți lugojeni, aduși împreună de respectul pentru oameni și dragostea pentru acest oraș.

„Primul proiect al organizației urmărește susținerea și gestionarea locală a inițiativei numită «Oferă o masă caldă», propusă de trei chefi timișoreni. În acest sens, sâmbătă, 24 aprilie, alături de partenerii de la Chef’s for Humanity și având sprijinul mai multor firme lugojene, Asociația Civilug va oferi o masă caldă celor peste 200 de beneficiari identificați. Prin această activitate organizația își propune înlăturarea oricăror bariere invizibile și creșterea coeziunii comunității lugojene, în folosul celor mai puțin norocoși.”, transmit membrii asociației Civilug.

Informații despre cazurile sociale cunoscute, sugestii, solicitări de voluntariat sau orice alte idei în legătură cu această acțiune se pot trimite prin mesaj privat pe pagina Civilug, la adresa de e-mail civilug2021@gmail.com sau telefonic, la numărul 0769 283 853.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/