Nu le pasă! Aruncatul gunoiului în locuri nepermise, sursă de venit pentru unii lugojeni

Cuib de vise 1000x100

Angajații unei societăți lugojene au intervenit zilele trecute pe drumul de pe malul stâng al Timișului, în amonte, care face legătura între Tapia și Măguri, pentru a face curățenie și a amenaja calea rutieră. Degeaba, deoarece gunoaiele au reapărut a doua zi după igienizare.

Drumul era folosit în principal de autocamioanele de mare tonaj, care transportau balast din carierele din zonă și a devenit aproape impracticabil. Acum, acesta, cât și porțiunile de teren exploatate, au fost amenajate, iar zona are din nou șansa să devină atrăgătoare pentru iubitorii plimbărilor în aer liber, ai înotului și pescuitului. Doar că minunea nu a ținut nici trei zile, pentru că după ce drumul a fost igienizat, a doua zi au reapărut gunoaiele. „Cei care fac astfel de lucruri sunt cu adevărat nesimțiți. Nu au niciun fel de respect pentru cei care fac curățenie și încearcă să o păstreze. Zona respectivă este una foarte frumoasă, cu râul Timiș în apropiere, dar a fost distrusă de acești indivizi certați cu legea. Ar trebui să li se dea amenzi atât de mari, încât să facă împrumuturi la bancă”, a răbufnit Ion Paulescu, locuitor din Tapia.

Amenzi și camere video

STPT job 1000x200

Se pare că în Lugoj și zona arondată s-a dezvoltat o adevărată afacere din aruncatul gunoiului în locuri nepermise. Cărăușii percep între 100 și 300 de lei de la cei care-i acontează pentru a face această treabă. Transportă orice: deșeuri din plastic, mobilier vechi, electrocasnice stricate sau resturi rezultate din construcții. Cei prinși riscă să fie amendați de Poliția Locală cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și 20.000 – 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Pe lângă acestea, edilii locali sunt hotărâți să supravegheze și video zonele cu probleme. „Vom face un audit profesionist legat de sistemul de supraveghere video al orașului. Suntem în curs de găsire a unei firme care să ajute în acest sens, iar pe baza auditului, urmează un plan de investiții. Experiența altor orașe arată că sistemul funcționează, iar după ce au fost amplasate camerele, cantitatea de gunoaie aruncate în locuri nepermise s-a redus cu 70%”, a declarat primarul Claudiu Buciu. Cel mai probabil, aceste camere vor fi amplasate de jur împrejurul Lugojului, pentru că peste tot sunt probleme.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/