La Caransebeș, tradiția și istoria se îmbină ca ceasul!

După ceasul din zona parcului Dragalina, care atrage atenţia trecătorilor, administraţia din Caransebeş a montat în aceste zile al doilea ceas electronic în zona centrului civic din faţa Primăriei.

Acesta este realizat în stil clasic pentru a se încadra din punct de vedere arhitectural în peisajul urban al zonei, va cânta Imnul României la ora exactă, dispune de un senzor de lumină pe timp de noapte şi are în memorie 140 de melodii din care 50 de colinde, care vor încânta auzul gugulanilor pe perioada sărbătorilor de iarnă. Prin aceste investiţii municipalitatea din Caransebeş continuă amenajarea şi modernizarea edilitar-urbană a zonei centrale.

Potrivit primarului Marcel Vela se compatibilizează toate dotările cu tradiţia şi istoria acestui loc. „În perspectiva anului viitor vom reamenaja întreaga zonă a Parcului Dragalina, prin devierea circulaţiei rutiere şi întinderea celei pietonale până în faţa Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă. Între Catedrala Episcopală şi Primărie încercăm să redecorăm această zonă astfel încât toate detaliile tehnice, urbane să fie compatibile, pentru a crea o atmosferă tradiţională şi istorică a centrului civic din Caransebeş. Vechiul ceas care era incompatibil cu întregul tablou urban va fi mutat în cartierul Pipirig în primăvara anului viitor”, a mai adăugat edilul urbei.