La Caransebeş se investeşte în ferme de bovine

Municipiul de pe Timiş şi Sebeş bifează anul acesta o nouă investiţie privată în zootehnie. Este vorba despre o fermă de vaci, cu perspective de extindere într-o fabrică de prelucrare a laptelui. În plus, municipalitatea a dat undă verde şi altor doi investitori, care urmează să înfiinţeze în viitorul apropiat o fermă de taurine şi una de carantină.

Comisia pentru aprobarea investiţiilor, care funcţionează în cadrul Consiliului Local, a aprobat vânzarea unei noi parcele de zece mii de metri pătraţi. Terenul va fi utilizat pentru realizarea unei ferme de bovine cu 130 de capete. Planurile investitorului pentru viitor sunt optimiste, mai ales că benficiază de sprijinul adminstraţiei locale. Astfel, investiţia din acest an ar urma să se extindă printr-o fabrică de prelucrare a laptelui. “S-a aprobat în zona de lângă Schitul Sfântul Pantelimon, în păşunea municipiului, o parcelă de un hectar pentru ca investitorul să construiască ferma, să aducă vacile din Spania şi să înceapă producţia de lapte. Evident că a profitat de toate facilităţile care le oferă Consiliul Local, în sensul că poate cumpăra parcela imediat iar plata se va face peste un an de zile, termen de graţie acordat de administraţia locală, cu condiţia ca acesta sa demareze lucrările într-un an şi să le finalizeze în doi ani”, a spus primarul Marcel Vela.

Edilul-şef a ţinut să precizeze că investitorul este gata de demararea imediată a lucrărilor,  ba chiar şi de achitarea, mai devreme de termenul de graţie, a terenului deoarece are în plan extinderea afacerii.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

În urmă cu doua săptămâni, administraţia locală de pe Timiş şi Sebeş a aprobat vânzarea unei alte suprafeţe de două hectare pentru pentru înfiinţarea unei ferme de taurine şi a unei ferme de carantină, tot în zona agro-industrială.

tmc 640