Au lăsat uniforma pentru echipamentul sportiv

Poliţiştii cărăşeni au sărbătorit şi anul acesta Ziua Poliţiei Române printr-o serie de întreceri care le-au pus la încercare spiritul competitiv. Oamenii legii au lăsat deoparte pentru două zile rigorile uniformei şi s-au distrat jucând şah, table sau tenis de masă. Cei mai buni sportivi cu epoleţi au fost premiaţi cu diplome şi echipamente sportive.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin împreună cu Sindicatul Poliţiştilor din Banat, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Corpul Naţional al Poliţiştilor, dar şi I.P.A. Caraş-Severin au organizat competiţii sportive pentru poliţiştii cărăşeni. Luni, 19 martie, a fost o zi dedicată sporturilor minţii.

Şase poliţişti au participat la turneul de şah, iar cel mai priceput s-a dovedit a fi Cristian Brage de la Poliţia Municipiului Reşiţa. „La concursul de şah a participat şi un fost poliţist, actualmente pensionar, Trotea Ion care a reuşit să se claseze pe locul II, urmat de Mălăescu Daniel din cadrul Serviciului Financiar”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Concursul de table a atras 16 poliţişti pasionaţi de acest joc. Locul întâi a fost câştigat de Mihai Moatăr din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, iar locul al doilea a fost ocupat de Florin Zgriba de la Poliţia Municipiului Reşiţa. Locul al treilea i-a revenit lui Ion-Efta Oberşterescu de la Structura de Securitate.

Marţi, în cea de-a doua zi de competiţii dedicate Zilei Poliţiei, oamenii legii au participat la întrecerile de tir şi tenis de masă. „Competiţia de tir a constat în executarea unei trageri cu pistolul Carpaţi, calibru 7,65 mm, asupra unui ţinte situate la 15 metri distanţă de concurenţi. Şi anul acesta trei dintre participanţi au avut acelaşi punctaj şi anume 58 de puncte, fapt pentru care s-a organizat o a doua şedinţă de tragere pentru a-i departaja”, a precizat Ancuţa Cărbunaru.

O adevărată lecţie de tragere le-a dat poliţiştilor agentul Ionuţ, Imbrea din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Bocşa, un tânăr care nu a mai participat la această competiţie, dar s-a clasat pe primul loc.

Pentru a sparge gheaţa şi a le încuraja şi pe doamnele şi domnişoarele din Poliţie să se înscrie la aceste competiţii, agentul Ancuţa Cărbunaru a participat la concursul de tir şi chiar i-a întrecut pe câţiva dintre colegi, obţinând 54 de puncte din 60 posibile. „Punctajele foarte bune obţinute la trageri au bucurat conducerea inspectoratului şi ar trebui să-i pună pe gânduri pe cei certaţi cu legea”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

La concursul de tenis de masă au participat poliţişti din tot judeţul, care au jucat în sistem turneu. Şi anul acesta concursul a fost câştigat de către ag. pr. Cristian Giani Sârbu din cadrul Serviciului Resurse Umane, urmat fiind de insp. Flavian Savescu din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor.

Locul trei a fost ocupat de ag. şef Sorin Păuşan-Barna, din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, care şi-a păstrat locul ca şi anul trecut.

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome şi premii constând în echipament sportiv.