GALERIE FOTO De astăzi, județul Caraș-Severin are un serviciu SMURD funcțional

Ministrul de interne, Gabriel Berca, a fost astăzi la Reșița, ca să participe la festivitatea de inaugurare a serviciului SMURD. De altfel, procedurile pentru înființarea serviciului de urgență au început în județ încă din anul 2011. Atunci, Consiliul Județean Caraș-Severin, printr-un proiect regional, a dotat ISU „Semenic” cu mai multe ambulanțe.

Cele cinci ambulanțe SMURD din Caraș-Severin pot interveni, de astăzi, cu 64 de paramedici, care lucrează 24 din 24 de ore. Acestea nu rămân toate la Reșița, ci vor fi repartizate în tot județul. Câte una vor primi în dotare Detașamentele de Pompieri de la Caransebeș, Oravița și Bozovici. O ambulanță de tip C, adică de terapie intensivă, va rămâne la Reșița. Cei 64 de paramedici sunt angajați ai ISU „Semenic”, iar câte 16 vor fi repartizați la fiecare subunitate din Caraș-Severin.

În ce privește încadrarea cu personal medical de specialitate a Ambulanței de la Reșița, Spitalul Județean se ocupă de angajarea medicilor. Procedura a fost deja demarată în urmă cu două săptămâni, iar 22 de posturi sunt deblocate pentru această ambulanță. „Inaugurăm o activitate importantă pentru fiecare cetățean al județului Caraș-Severin, pentru că ea salvează vieți. Mă bucur că împreună cu autoritățile locale putem veni în sprijinul celor aflați în suferință. Îi felicit pe toți cei care lucrează în sistemul SMURD, și care vin alături de cei care stabilesc destine, care au puetere administrativă și intervin”, a declarat astăzi la Reșița ministrul de interne, Gabriel Berca.

„Le mulțumesc celor care au crezut în această investiție: ministrului de interne, cel al sănătății, dar și colaboratorilor de la Consiliul Județean, care au adus mulți bani europeni în județ”, a spus și președintele forului județean, Sorin Frunzăverde.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629269407414″]

 

tmc 640