La Caransebeş, aleşii locali PSD au vrut şi cu mândra, şi cu draga! Şi au ales propunerea primarului PNL!

banner publicitar

„Nu că nu am vrea numele istoricului Liviu Groza pe placheta ce denumește o stradă din Caransebeș, dar nu cred că este normal ca să punem locuitorii unei străzi să-și preschimbe cartea de identitate pentru că noi vrem să schimbăm numele străzii!”. Declarația a fost făcută de consilierul PSD Florin Bogdea, care peste câteva minute avea să voteze însă pentru schimbarea denumirii unor străzi din Caransebeș, exact aşa cum propusese primarul Felix Borcean!

Florin Bogdea a vorbit în asentimentul grupul social-democrat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, în momentul supunerii la vot a unui proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii unor străzi din municipiul Caransebeș şi denumirea unora noi.

Lămuririle au venit din partea primarului Felix Borcean, mai ales după ce consilierul pesedist Gavrilă Ardelean a întrebat retoric cine este Carmen Sylva și ce a făcut pentru Jupa, ca să fie denumită o stradă din Jupa.

„La unele străzi, cum ar fi str. Carmen Sylva (Regina Elisabeta a Românei), li s-a dat pentru prima dată o denumire întrucât sunt zone nou construite. Iar în cazul străzii Poiana, care va fi schimbată în strada Liviu Groza, nu este un mare deranj, pentru că am ales strada cu cel mai mic număr de case, care să fie cât de cât apropiată de strada pe care a locuit istoricul, deoarece pe acea stradă au sediul mai multe instituții și la ele este mai complicat să-și schimbe toate actele”, a menționat primarul Felix Borcean.

Deși consilierii PSD au propus ca denumirea de stradă Liviu Groza să fie dată unei străzi noi, cum ar fi cea din zona Carboniferă denumită strada Grănicerilor, sau cea de la Jupa, strada Carmen Sylva, juristul Primăriei Caransebeş a menționat că avizul Prefecturii Caraş-Severin este dat în forma inițială din proiect și, astfel, doar așa se poate supune la vot proiectul. În consecinţă, până la urmă, proiectul iniţiat de primarul Felix Borcean a fost aprobat în unanimitate.

Regina Elisabeta a României a fost prima regină scriitoare, patroana artelor şi ambasadoarea valorilor tradiţionale româneşti. Supranumită „mama răniţilor“, ea şi-a spus Carmen Sylva, ca pseudonim literar.