UPDATE. Deputatul Valeria Schelean: Majoritatea toxică PSD-ALDE îşi bate joc de oamenii cinstiți și serioși din țara asta!

„Astăzi este o zi tristă. PSD-ALDE legalizează furtul din banii publici și abuzul în serviciu în România!“, anunţă deputatul PNL Valeria Schelean, în ziua în care Camera Deputaților a adoptat proiectul care aduce modificări importante la Codul Penal.

Modificările aduse Codului Penal au fost adoptate azi cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abțineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional, după ce ieri inițiativa a trecut şi de Senat.

„PNL se opune categoric acestor modificări la Codul Penal. În fiecare moment al dezbaterii, am folosit toate mijloacele avute la dispoziție pentru a împiedica această majoritate toxică să își bată joc de oamenii cinstiți și serioși din țara asta! PSD și ALDE nu țin însă cont de nimic. Fac legea exact așa cum au nevoie pentru a se proteja!“, a declarat deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean.

Parlamentarul liberal precizează că, după votul de astăzi din Parlament, PNL va contesta la Curtea Constituțională noua formă a Codului Penal.

UPDATE, ora 16.55

Conform raportului oficial privind votul electronic, 4 dintre cei 5 deputaţi de Caraş-Severin au votat „pentru“ acest proiect de lege. Aceştia sunt: Ion Mocioalcă, Luminiţa Jivan, Ion Spânu (toţi PSD) şi Ion Tabugan (ALDE, fost PMP). Dintre cărăşeni, a votat „împotrivă“ doar deputatul PNL Valeria Schelean.

Proiectul a fost adoptat la limită, cu 167 de voturi „pentru“, cu 2 voturi peste pragul necesar de 165. S-a ajuns în această situaţie marginală deoarece au absentat 9 deputați de la PSD și ALDE, iar cei de la UDMR s-au abținut, nefiind de acord cu abrogarea neglijenței în serviciu și cu forma articolului privind abuzul în serviciu. Dintre cei 11 deputaţi de la minorităţi, 9 au votat „pentru“. Printre aceştia se numără şi Adnagi Slavoliub, deputat din partea minorității sârbe.

1000x100 (5)