La Bocșa se stinge lumina! Pentru binele Pământului!

1000x100 (5)

În fiecare an, ultima parte a lunii martie coincide cu un nou demers pentru salvarea Pământului. Acțiunea, devenită deja tradiție, va fi marcată și în orașul Bocșa.

În 25 martie se întâmplă din nou: fix la 20.30, ora României, va începe Ora Pământului. În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei iniţiative, iar în mod ideal vor fi deconectate și toate aparatele electronice.

Și Bocșa se înscrie pe lista localităților care vor să arate că țin la mediul înconjurător și la planeta Pământ. Așadar, sâmbătă, începând cu ora 19.00, doritorii sunt așteptați pe platoul din spatele Casei de Cultură, unde până la ora 20.30 se pot face observații astronomice cu un telescop profesional. De la ora 20.30 până la ora 21.30, „în sala muzeală «Constantin Lucaci» va avea loc o reîntâlnire cu operele maestrului, într-o altă «lumină», cea a… lumânărilor. În acest interval vom «dezbate» cu cei prezenți problemele cu care se confruntă omenirea astăzi. În caz de vreme nefavorabilă, vom viziona un film despre astronomia antică pe teritoriul României”, anunță directorul Casei Orășenești de Cultură din Bocșa, Ioan Liuț.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Organizatorii spun că vor pregăti și alte surprize pentru participanți, intrarea la toate activitățile din cadrul programului fiind liberă.

Potrivit E.ON Energie România, cantitatea de energie pe care gospodăriile românilor ar putea să o economisească în timpul Orei Pământului ar fi suficientă, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau pentru funcţionarea iluminatului public într-un oraş cu 300.000 de locuitori timp de trei luni ori pentru a ține aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32.000 de ani!

banner 970 x 250