Comisia Europeană a decis! Proiectul de 20 de milioane de euro al județului Caraș-Severin continuă!

Unul dintre cele mai mari proiecte ale județului Caraș-Severin este în siguranță! Comisia Europeană a aprobat o derogare, astfel încât lucrările să continue pe noul ciclu de finanțare 2014-2020.

Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului pentru modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Caraș-Severin, 20 de milioane de euro urmând să fie alocate din Fondul de coeziune, potrivit unui comunicat emis vineri de instituție.

„Proiectul prevede reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Anina şi Băile Herculane. Îmbunătățirile vor asigura calitatea apei potabile și epurarea apelor uzate la standarde europene”, a explicat Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit comunicatului transmis de CE, prin modernizarea structurii de apă și apă uzată „va crește gradul de protecție a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării și companii vor fi tratate înainte de deversare”.

Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior și, la solicitarea statului membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. În urma etapizării, investiţia începută în perioada de programare 2007–2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare.

Proiectul ,,Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat prin Fondul de coeziune, contribuția UE fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

banner 970 x 250