La Băile Herculane se pregătește marea sărbătoare din luna lui Cuptor – Festivalul Internațional Hercules!

po 1000x100px (3)

Turiștii, persoanele aflate în trecere prin oraș și localnicii sunt așteptați în fiecare seară, de la ora 19.00, în intervalul 4-8 iulie, în Piața Hercules din Băile Herculane, acolo unde vor avea loc spectacolele formațiilor artistice participante.

Ansambluri folclorice din România, Turcia, Georgia, Mexic, Serbia, dar și formații ale minorităților naționale din Caraș-Severin vor încânta în fiecare seară și vor onora cea de 52-a ediție a Festivalului.

Renumele acestei manifestări artistice internaționale dăinuie de mai bine de jumătate de secol, fiind recunoscut drept festivalul cu cea mai lungă tradiție din România. Tocmai de aceea, organizatorii sunt cei care invită publicul doritor să participe pentru a constata frumusețea diversității portului popular și a tradițiilor, pe care cei invitați le vor prezenta.

1000x200 dacus 02

„Acest festival este organizat de Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Băile Herculane. Așadar între 4-8 Iulie 2022 suntem cu toții la Băile Herculane în Banatul Montan, să-i aplaudăm la scenă deschisă pe artiștii ce ne vor încânta la festival. Așadar, aveți toate motivele să petreceți fiecare seară de festival în Piața Hercules!!!”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții Primăriei.

Pe durata manifestării folclorice vor fi organizate expoziții de produse tradiționale cu vânzare, preparate gastronomice pentru degustare într-o atmosferă de sărbătoare.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px