În căutare de talente! La Lugoj se va înființa un cor de copii, sub îndrumarea mezzosopranei Aura Twarowska

aura twarowska
po 1000x100px (3)

Primăria Municipiului Lugoj, Consiliul Local Municipal și Asociația Culturală „Enthousiasmos” sprijină ideea înființării unui cor de copii la Lugoj.

Din dorința continuării tradiției muzicale locale, mezzosoprana Aura Twarowska, împreună cu Primăria Municipiului, dorește să înființeze un cor de copii, în cadrul Academiei de Arte „Lugoj Clasic”.

„Stimate cadre didactice, dragi părinți și elevi, tradiția Lugojului de oraș al muzicii, al marilor compozitori și al corurilor, ne îndeamnă să reînviem spiritul creat cândva de marii artiști, pledând pentru disciplină, perseverență în împlinirea unui vis și pentru descoperirea unor lumi noi, pline de grație și joc”, este apelul lansat de Aura Twarowska.

Conducerea muzicală a corului va fi asigurată de profesoara Claudia Crețiu, iar inițierea în tehnica de cânt, de către mezzosoprana Aura Twarowska.

Proiectul Academia de Arte „Lugoj Clasic” este finanțat din bugetul local al municipiului Lugoj și de Asociația Culturală „Enthousiasmos”. Participarea este gratuită.

Pentru înscriere, doritorii sunt rugați să trimită un mail la adresa claudiacretiu@gmail.com. Cei înscriși vor primi ulterior detalii referitoare la data și locul începerii repetițiilor.

1000x200 dacus 02

Acest prim proiect se va concretiza într-un concert al acestui cor de copii la Universitatea Europeană Drăgan, în data de 30 septembrie 2022.

Mezzosoprana Aura Twarowska a susținut peste 400 de spectacole în zece stagiuni pe scena Operei de Stat din Viena. Pe lângă muzică, are o licență în Științe Economice (Timișoara), studii post-universitare de Management Cultural (Cluj Napoca) și un PhD (București), în care îmbină specializarea muzicală cu cele de management.

Din 2021 este Doctorand la Management, Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Vest din Timișoara. Este fondator și director artistic al Festivalului Internațional Lugoj Clasic și al Concursurilor Internaționale de Canto „Tiberiu Brediceanu” și „Sabin V. Drăgoi”.

Aura este Cetățean de Onoare al Municipiului Lugoj și Membru de Onoare AFAR. Este decorată de Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural, în grad de Cavaler și premiată de Elite Art Club UNESCO pentru promovarea valorilor culturale românești în țară și în străinătate.

Din 2018 este Membru Corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte și Știință. Este membru în boardul de directori al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px