La anu’! În cel mai optimist scenariu, ridicarea noii săli polivalente din Timișoara va începe în 2023!

sala polivalenta din Timisoara

Lucrările la sala polivalentă a Timișoarei, care va avea 16.000 de locuri și va fi realizată cu bani de la Guvern, nu au cum să înceapă mai devreme de jumătatea anului viitor. Acestea sunt estimările făcute de Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, care a fost la București pentru a se interesa de stadiul proiectul.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că în această săptămână a realizat o vizită la București, cu scopul de a se interesa de stadiul mai multor proiecte importante pentru oraș. Printre acestea se numără și sala polivalentă a Timișoarei, care va avea 16.000 de locuri.

S-a discutat foarte mult despre construcția sălii polivalente sau despre blocarea acelui proiect. Și pentru a vedea exact cum stă treaba, m-am dus direct la Compania Națională de Investiții și am discutat despre stadiul în care se află lucrarea. Am fost informat că s-au terminat contestațiile, iar contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate este la semnat. Deci, în câteva zile, o săptămână, două se va semna acel contract cu societatea care a fost desemnată câștigătoare. Ca termen de realizare al studiului de fezabilitate va fi de trei luni de la semnarea contractului, exceptând timpii de obținere a avizelor. Aici apelul meu este la toate societățile, la toate agențiile avizatoare de a rezolva cu celeritate și de a nu bloca acest proiect. Sigur că toate aceste avize trebuie date în conformitate cu legea, trebuie să realizăm un studiu de fezabilitate bun, dar să nu fie blocat. Ulterior realizării studiului de fezabilitate se va trece la scoaterea la licitație a proiectului tehnic și a execuției”, a declarat Cosmin Tabără.

În aceste condiții, viceprimarul Timișoarei a precizat că, din estimările sale, lucrările la sala polivalentă vor începe, în scenariul optimist, cel mai devreme la jumătatea anului viitor.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Noi estimăm că dacă totul va merge bine, luăm câteva luni în calcul pentru obținerea avizelor, plus trei luni pentru realizarea studiului de fezabilitate. Eu am spus că undeva spre sfârșitul acestui an se va putea trece la realizarea proiectului tehnic și a execuției, urmând ca, zicem noi, calculul optimist, jumătatea anului 2023. Dar repet, asta înseamnă că ofertanții nu vor contesta pe cel care câștigă licitația, atunci spre jumătatea anului 2023 probabil se va trece la executarea propriu-zisă a sălii polivalente în Timișoara. Doar că există și posibilitatea ca șantierul să înceapă undeva la începutul anului 2024, în primăvara anului 2024, pentru că știm cu toții și trebuie să fim realiști că lucrurile pot evolua astfel încât să întrerupă realizarea tuturor acestor etape. dar cert este că sala polivalentă se va construi în Timișoara și obiectivul va fi realizat”, a afirmat Cosmin Tabără.

Sala polivalentă urmează să fie ridicată de Compania Națională de Investiții, cu bani de la bugetul de stat. Despre acest obiectiv de investiții se vorbește încă din 2012.

publicitate si promovare online banner maxagro