Traseu turistic cultural între o localitate din Timiș și alta din Serbia

valcani1

În cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, între comuna Valcani, din județul Timiș, și localitatea Novi Knezevac, din Serbia, va fi realizat un traseu cultural cu scopul promovării turismului din Banatul istoric.

Un proiect inedit va fi desfășurat în perioada următoare. Comuna Valcani, din județul Timiș, a reușit să acceseze fonduri europene pentru un proiect intitulat “Folosirea tradițiilor culturale din regiunea Vălcani – Novi Knezevac pentru promovarea turismului în Banatul istoric“. Valoarea acestuia se ridică la 475.000 de euro și se va desfășura până în februarie anul viitor. Astfel, între localitatea timișeană și cea din Serbia va fi realizat un traseu turistic cultural.

Partenerii dezvoltă un traseu turistic cultural între Valcani și Novi Knezevac incluzând cele mai importante atracții turistice din regiune (localitățile Novi Knezevac, Coka, Kikinda, Valcani, Dudeștii Vechi, Beba Veche și Sânnicolaul Mare). Vor fi menționate cele mai importante atracții ale regiunii (orarul, informații de contact, traseu etc.), afacerile legate de turism (hoteluri, restaurante, agenții de turism) precum și activități de agrement. Va fi editată o broșură cu toate informațiile despre traseul turistic cultural”, a informat Primăria Valcani.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

valcani2

De asemenea, va fi realizat un studiu despre oferta turistică a regiunii, care va constitui un inventar cuprinzător a obiectivelor turistice. Studiul va cuprinde și un calendar de evenimente pentru programele culturale organizate în mod tradițional și regulat în regiune.

Totodată, va fi creat un film de prezentare despre regiune, precum și două profiluri de social media, care vor promova oferta turistică și evenimentele importante, fiind folosite și pentru interacțiunea cu publicul larg. În cadrul proiectului, Valcani va achiziționa și o scenă mobilă cu sistem profesional de sunet și lumini.

valcani3

 

 

banner 970 x 250