Apele termale curative de la Băile Herculane atrag anual mii de turiști pe Valea Cernei și în zona 7 Izvoare. Condițiile, în schimb, lasă de dorit! Autoritățile promit să revitalizeze zona și să o transforme într-un centru balnear și de recuperare.
Cădițele de pe malul Cernei sunt asemenea unui magnet pentru turiștii care ajung la Băile Herculane în orice sezon, și chiar dacă condițiile nu sunt dintre cele mai bune, aceștia revin pentru a se bucura de proprietățile curative ale apelor termale.
Puțin sunt însă cei care știu că, de fapt, zona 7 Izvoare și cădițele de pe Cerna aparțin administrației locale Mehadia, care, de mai bine de un an, lucrează la proiectul ce are în vedere modernizarea zonei și transformarea acesteia într-un centru balnear modern și de recuperare.
„Dacă reușim să facem proiectul de la 7 Izvoare așa cum l-am gândit noi, va fi un câștig pentru toată lumea. Ne-am propus să facem un centru balnear de recuperare, asemenea unui SPA, foarte frumos, în zona 7 Izvoare. Studiul de fezabilitate este gata și am reușit să obținem peste 60% dintre avizele necesare. Nu am stat degeaba în ultimul an! Nu multă lume știe că proprietatea UAT Mehadia este situată în teritoriul administrativ al UAT Băile Herculane. 7 Izvoare este proprietatea Primăriei Mehadia cu acte și extras de Carte Funciară. Terenul de unde izvorăște Scorillo și unde sunt și cădițele cu apă termală se află tot în CF-ul comunei Mehadia, și având proprietatea acestui teren și a izvorului Scorillo, am depus la Agenția Națională pentru Resurse Minerale documentație tehnică pentru obținerea licenței de exploatare a forajului.”, ne-a declarat Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia.
Edilul mai spune că banii pentru revitalizarea zonei 7 Izvoare ar putea veni din două părți: fie de la Ministerul Turismului, fie de la Ministerul Sănătății. Momentan, se caută finanțarea necesară acestei investiții.
„O să mă adresez Ministerului Turismului și, totodată, Ministerului Sănătății, pentru că proiectul cuprinde și o componentă pentru tratamente balneare, și cred că ar putea face obiectul unei investiții și în cadrul Ministerului Sănătății. Vedem ce surse de finanțare putem găsi. Poate reușim pe PNRR, poate sunt linii pe acest program care nu au fost încă deschise. Eu cred că fondurile europene vor fi cele care ne vor furniza susținerea financiară până la urmă, pentru că văd și eu că Guvernul nu prea dispunem de fonduri pentru așa ceva, dar prin fonduri europene, atașate unui minister, vom putea dispune de bani pentru asemenea investiții.”, a mai precizat Grigore Bardac.
Dacă inițiativa edilului din Mehadia va prinde contur, atunci statutul de stațiune turistică de interes local, certificare pe care comuna așteaptă să o primească, este mai mult decât binevenită, în contextul în care, în ultimii ani, locuitorii de aici au început să-și deschidă unități de cazare și să facă bani pe acest segment.
FOTO: ARHIVĂ
Violonistul George Gassenheimer revine în fața publicului meloman din Reșița cu un nou recital. Profesor la Liceul de Arte „Sabin Păutza”, George Gassenheimer este cunoscut iubitorilor muzicii din Reșița...
Vântul afectează și cursele Aeroportului Timișoara. Un zbor a fost redirecționat
Firul de contact al tramvaiului, rupt pe Bulevardul Republicii de un acoperiș luat de vânt
Ritm intens pentru modernizarea căii ferate din Timișoara. Stadiul proiectelor!
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281