Kaufland România oferă 1 milion de euro organizațiilor nonguvernamentale din țară

Organizațiile nonguvernamentale din România ce activează în domeniile  cultură, sport și viață sănătoasă pot primi din partea companiei Kaufland România 1 milion de euro dacă aplică pentru programul de finanțare.

Kaufland România anunță începerea înscrierilor pentru programul de finanțare care va oferi organizațiilor nonguvernamentale din România granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro, pe parcursul anului 2018.

Începând de ieri, 23 aprilie, pe platforma online www.instaredebine.ro, ONG-urile pot depune proiecte sustenabile pentru România, în cadrul primei sesiuni de aplicații, care va dura până în data de 5 mai 2018, ora 17:00. O atenție specială în selecția propunerilor va fi acordată celor dedicate zonelor rurale: astfel, 25% din totalul proiectelor sprijinite de Kaufland România se vor adresa comunităților și beneficiarilor din mediul rural.

Peste 13.000 de accesări au fost înregistrate pe platforma www.instaredebine.ro numai în primele zile de la lansare, iar serviciul de helpdesk dedicat programului înregistrează peste 100 de solicitări zilnice, prin apeluri telefonice sau e-mail.  La sesiunile de informare organizate până acum, în mod direct sau urmărind transmisiunea live au participat peste 2.500 de persoane.

„Abia așteptăm să vedem proiecte frumoase și inovatoare din partea ONG-urilor pentru sport, sănătate sau cultură. Acest program este încă o dovadă a faptului că angajamentul și implicarea noastră în comunitate este strategică și pe termen lung. Ne vedem pe Instaredebine.ro”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Înscrierile se fac online, în cadrul a trei sesiuni pe parcursul anului 2018, iar următoarele două vor avea loc în lunile iunie și august 2018. Detalii suplimentare despre program, modalitatea de aplicare și etapele de selecție pot fi accesate pe site-ul www.instaredebine.ro. Programul este inițiat de Kaufland România și implementat cu sprijinul FDSC (Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile).

Informații suplimentare se pot obține contactând adresa de email: daniela.spiridonescu@pr.gmp.ro / 0740.038.544sesiuni