EXCLUSIV. Procurorii cărășeni, pe traseele turistice de la Băile Herculane! După Gheorghe Filipescu!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au demarat urmărirea penală față de controversatul om de afaceri reșițean ca urmare a unei plângeri prin care e sesizat faptul că mai multe lucrări pe un proiect cu finanțare europeană ar fi fost realizate în realitate doar pe hârtie!

Vizată ar fi societatea SC Consproiect SRL Reşiţa, a omului de afaceri Gheorghe Filipescu. Acesta a confirmat pentru expressdebanat.ro că știe despre existența plângerii respective, una depusă încă din 2012. Lucrarea respectivă s-a sistat, „dar nu de noi, ci de către Consiliul Local Băile Herculane. Toate documentele sunt semnate”, asigură Filipescu. Acesta recunoaște că au fost încasați bani pe factura depusă la Consiliul Local al staţiunii, dar spune că este vorba doar despre achitarea unor lucrări în stare brută sau de procurare de materiale care, chiar dacă nu sunt folosite, se află în stoc, așa cum era normal, și au fost achiziționate și plătite.

Omul de afaceri a mai ținut să precizeze că, odată ce firma Consproiect a intrat în procedura insolvenței, administratorul judiciar a obținut în instanță, prin sentință, plata acestor lucrări, în general amenajare de trasee turistice. „Este o hotărâre definitivă a Tribunalului Caraș-Severin de punere în plată”, a explicat Filipescu.

Procurorii suspectează, însă, că factura cu pricina ar fi una fictivă și că ar fi vorba despre lucrări neefectuate în realitate. Urmărirea penală ar trebui să lămurească starea de fapt, dacă firma lui Gheorghe Filipescu a trecut vreodată pe traseele turistice din Herculane sau nu. Cel puțin până atunci, omul de afaceri se bucură de prezumția de nevinovăție.