Juventus Timișoara câștigă turneul de fotbal în memoria profesorului Moise Străinescu [FOTO]

Cele două stadioane din Moldova Nouă, „Moise Străinescu” și „Dunărea”, au fost martorele jocului aprig disputat de cele șase echipe de juniori, copii născuți în 2008, cu ocazia celebrării primei ediții a turneului de fotbal în memoria profesorului Moise Străinescu.

Încă de la primele ore ale amiezii de miercuri, micuții, încurajaţi de antrenori și părinți, au pășit pe terenul de joc plini de optimism, chitiți să-i facă mândri pe cei care-i susțin înspre această vocație, dar mai ales cu gândul la câștigarea competiției și ridicarea trofeului, așa cum i-au văzut, de atâtea ori, pe idolii lor, la televizor.

Vremea favorabilă a ținut cu tinerii sportivi, însă, din punct de vedere al tabelei de marcaj, câțiva norișori s-au năpustit asupra echipelor gazde. Prin urmare, după aproape cinci ore de joc, clasamentul turneului de la Moldova Nouă a avut următoarea configuraţie:

– Juventus Timișoara, Locul I;
– CS Luceafărul Drobeta-Turnu Severin, Locul II;
– CS Oravița, Locul III;
– AS Dunărea, Locul IV;
– CSM Școlar Reșița, Locul V;
– CS Moldova Nouă, Locul VI.

Odată încheiată competiția, gazdele și oaspeții au fost conduși de la stadion spre centrul orașului pentru a lua masa împreună, dar mai ales pentru a participa la festivitatea de premiere.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702938890604″]

Înainte de a trece la înmânarea efectivă a diplomelor, medaliilor și cupelor, de care s-au ocupat membrii familiei profesorului Străinescu, Marius Costache, organizatorul evenimentelor sportive la Moldova Nouă, a ținut să le mulțumească micuților pentru participare, să le reitereze ideea potrivit căreia toți participanții la această competiție sunt niște învingători, iar pentru a-i motiva și pentru a nu le reteza aripile de a participa și la anul, în cadrul celei de-a doua ediții a competiției, organizatorul a mai acordat încă trei premii. Este vorba despre: cel mai bun jucător al competiției, Sergiu Marișescu, Juventus Timișoara; cel mai bun portar al competiției, David Stamatoiu, CS Moldova Nouă; golgheterul competiției, Șofran Igor, AS Dunărea.

Prima ediție a turneului dedicat profesorului Moise Străinescu s-a-ncheiat cu premii pentru fiecare participant, cu legarea de noi prietenii, dar și cu promisiunea revenirii, la anul, cu forțe proaspete și cu noi tactici de joc.