Torma vrea fonduri europene, PSD-ul – muncitori necalificați, îngrijitori și casieri! „Renunț la salariul de primar până echilibrăm bugetul!”

Proiectul de hotărâre privind revizuirea organigramei și a statului de personal al aparatului de specialitate al primarului orașului Moldova Nouă alimentează conflictul deja existent între consilierii locali de la malul Dunării.

În contextul problemelor economice cu care se confruntă bugetul local al orașului Moldova Nouă, situație similară și în alte primării din județul Caraș-Severin, edilul Adrian Torma caută soluții de a ieși la liman, chiar dacă acest lucru presupune desființarea anumitor posturi, cu scopul reducerii cheltuielilor și eficientizării calității.

La momentul actual, neavând firme gigant care să ofere locuri de muncă în orașul pe care-l conduce, Torma se orientează spre alte portițe generatoare de bani: fondurile europene. Însă, pentru acest lucru, e nevoie de oameni cu studii în domeniu, care să întocmească documentația necesară accesării banilor.


Circoteca din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la Moldova Nouă, în care consilierii PSD și cei de la Partidul Verde au părăsit sala de ședințe pe motiv că primarul nu vrea să dea înapoi din planul destituirilor, nu este unică în județul nostru.

În luna august a acestui an, primarul municipiului Reșița, Nelu Popa, a trecut la măsuri de eficientizare în administrația pe care o conduce. Astfel, în urma subțierii organigramei primăriei, circa 80 de persoane urmau să plece acasă. De ce? Deoarece există administrații publice care funcționează foarte bine cu mai puțini oameni, anunța Popa cu ceva timp în urmă.

Cât despre acuzele aduse primarului, potrivit cărora aceste destituiri vor lăsa anumiți oameni fără bani de sărbători, primarul anunță că, până la restabilirea situației bugetare în Primărie, nu-și va încasa salariul de primar: „Am decis că nu îmi voi încasa salariul de 8.000 de lei atât timp cât bugetul Primăriei nu este echilibrat! Nu am venit la Primăria Moldova Nouă să candidez pentru salariu! Am considerat și consider în continuare că orașul Moldova Nouă mi-a oferit tot, atât mie, cât și lui Alin, fratele meu, și, prin votul dumneavoastră, am această posibilitate să-mi aduc aportul pentru orașul nostru. Nu înțeleg foarte mulți că Primăria era o vacă de muls și toți cred că și eu fac la fel. Nu e adevărat! Și, ca dovadă, renunț la a-mi încasa salariul, căci, pentru mine, banii nu sunt importanți”.