Jumătate dintre caransebeșeni și-au plătit deja impozitele locale pe anul 2018!

Caransebeșenii s-au dovedit responsabili și au profitat de bonificația de 10% acordată pentru plata impozitului pe teren și clădiri până la sfârșitul trimestrului I. Potrivit reprezentanților Compartimentului de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Caransebeș, sumele colectate depășesc 50% din valoarea bugetului estimat în 2018.

Primăria Caransebeș a prelungit până la 2 aprilie data până la care s-au putut plăti dările, întrucât 31 martie a picat într-o zi nelucrătoare. Conform situației oferite de Compartimentul de Impozite și Taxe Locale, cei mai conștiincioși au fost caransebeșenii care nu dețin firme, valoarea totală a încasărilor fiind de aproape 55%. Persoanele fizice au achitat impozitul pe clădiri în proporție de 59,09%, impozitul pe terenuri – 59,46%, iar impozitul pentru autovehicule sub 12 tone – 46%.

Nici la persoanele juridice în Caransebeş nu se stă rău, încasările pentru clădiri depășesc 52%, pentru terenuri – 54%, impozitul auto sub 12 tone – 43,5%, impozitul pentru autovehicule peste 12 tone – 40,8%. Totalul impozitului colectat de la firme este de 47,31%.

Situația este asemănătoare celei de anul trecut, din aceeași perioadă, când gugulanii au achitat impozitele în proporție de 50%. Menționăm că până la sfârșitul anului 2017 Compartimentul de Impozite și Taxe Locale a colectat impozitele în medie de la 85% dintre persoanele fizice și juridice.