Împreună spre Rugăciunea Luminii, la Catedrala Episcopală

Episcopul Caransebeșului PS Lucian cheamă credincioșii la rugăciune în Săptămâna Patimilor, programul liturgic de la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeș fiind unul încărcat.

Potrivit biroului de presă al Episcopiei Caransebeșului, astăzi, în Joia Mare, începând cu ora 9.00, Preasfințitul Părinte Lucian va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, iar la ora 18.00, Ierarhul va săvârși Denia celor 12 Evanghelii. În Vinerea Mare, începând cu ora 8.30, Preasfințitul Părinte Episcop va oficia slujba Ceasurilor Împărătești. După-amiază, de la ora 16.00, se va oficia slujba Punerii în Mormânt, iar la ora 18.00, Denia Prohodului Domnului, și acestea fiind săvârșite de către Ierarh. În Sâmbăta Mare, la ora 9.00, Preasfințitul Lucian va săvârși Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, iar la miezul nopții, ora 24, caransebeșenii sunt invitați să ia Sfânta Lumină a Învierii Mântuitorului, participând la Slujba Învierii.

Duminică, în prima zi de Paște, începând cu ora 9.00, se va săvârși, de către Preasfințitul Lucian, Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, iar la ora 18, Vecernia sau a doua Înviere.

„Vă așteptăm să Îl însoțiți pe Hristos, participând la Sfintele Liturghii și Denii oficiate la Catedrala Episcopală din Caransebeș în această săptămână”, se arată în comunicatul emis de către Episcopia Caransebeșului.